« Könyvtár

Kiscelli könyvtár

Hol találod?

A kiscelli utcai épületben is működik könyvtár. A 2020-21-es tanévtől két helyszínen várjuk olvasóinkat. Az első emeleten az aula melletti szobában a kisebb olvasókat várjuk. Folyamatosan alakul a gimnazisták könyvtárszobája is, melynek jelenleg a 2. emeleten a 208-as terem ad otthont.

Mikor vagyunk nyitva?

A nyitvatartás az iskola működéséhez igazodik, ezen időben az aula melletti könyvtárszoba mindig nyitva van, a tanulók, kísérők rendelkezésére áll. A kölcsönözhető könyvekért akkor is jöhet az olvasó, ha a helyiségben épp nincs jelen pedagógus.

Hogyan kölcsönözhetsz?

Könyvtárunk részben önkiszolgáló kölcsönzési rendszerben működik. A következő polcokkal követjük a kölcsönzés menetét: “Szeretném/Viheted-postázó/Visszahoztam” dobozokban vándorolnak a könyvek. A kölcsönözni kívánt könyvet a Szikla könyvtári programban is rögzítjük. A kölcsönzés feltétele, hogy a diák részt vegyen az osztályának szervezett könyvtári foglalkozáson, ahol az állománnyal és a könyvtárszoba működés rendjével is megismerkedhet.

Szülőknek és kezdő kölcsönzőknek:

  1. Amit vinnél, először a “szeretném” dobozba tedd a neveddel, osztállyal feliratozott cédulával.
  2. Ha átraktam a “viheted-postázó” dobozba, akkor már hazaviheted, mert bevittem a rendszerbe.
  3. Ha visszahoztad, kerüljön a “visszahoztam” dobozba. Innen ne válogass, mert dokumentálom, utána teszem újra a helyére.

Könyvtárunkat a szülők is használhatják, kölcsönzéskor a gyermek nevét, osztályát kérjük feltüntetni.

Otthonról is elérheted:

A könyvtár online kereshető katalógusa: http://konyvtar.akg.hu/ Ebben kereshetünk szerzőre, címre, kulcsszóra, illetve az is látható, hogy bent van-e a keresett könyv. A kiscelli utcai épület könyvtárában található könyvek példányadatánál Kiscelli utca felirat található. A gimnazisták könyvtárszobájában található könyvek a Részleg: 3. emelet jelöléssel vannak ellátva.

Céljaink, szolgáltatásaink:

Könyvtári működésünk célja az olvasóvá nevelés, ismeretterjesztés, közösségépítés.

Foglalkozásainkkal a gyerekek érdeklődését, a tanulás segítését, a kísérők munkáját, és nyitott, kiváncsi, kapcsolódni képes közösség építését szeretnénk támogatni.
Heti-kétheti rendszerességgel könyvtári foglalkozásokkal várjuk a diákokat. Osztályfoglalkozások mellett foglalkozásaink sokfélék, tavaly ezek voltak: Könyvdoktor, Könyvtárbuli, Fortepan óra-mesélő képek, Segédkönyvtáros képző, Betűvadász -betűrendes keresés gyakorlata, Story time, Kopogtató- beavató foglalkozás, Keresési gyakorlat, Könyvklub. 

Ezeket a folyóiratokat olvashatod: Állatvilág, Kis Füles, Kistermelők Lapja, Turista Magazin,  Koala, Élet és Tudomány, Szitakötő, Tanító.

Könyvajándékozás:

Szülői-kísérői közösségünk segítségével könyvállományunk sok adománykönyvvel bővült. Nagyon hálásak vagyunk érte! Igazán színes, érdekes könyvkínálat jött létre. Továbbra is elfogadjuk a kiváló állapotú, az általános iskolai és gimnazista korosztálynak szóló könyveket. Ha bizonytalan vagy abban, hogy mit adományozhatsz a könyvtárnak, ezt gondold végig: Szívesen kézbe vennéd? Szívesen olvasnád?

 

Szeretettel várjuk olvasóinkat!

Ungváry Fanni

Az 1. emeleten az aula mellett található a kisebbek könyvtárszobája:

A 2. emeleten a gimisek könyvtárszobája: