AKG Öregdiák Ösztöndíj

oregdiakosztondij


Kedves volt AKG-s diákok, rokonok és támogatók!

Az AKG legelső évfolyamának hallgatói 20 éves érettségi találkozójukon arra jutottak, hogy szeretnének segítséget nyújtani a következő évfolyamok rászoruló diákjainak, és ehhez kérik a Ti közreműködéseteket. Az AKG továbbra is egyedülálló intézmény, amely támogatásra érdemes, különösen a jelenlegi szociális viszonyok és szűkre szabott támogatási lehetőségek között.

HOGYAN MŰKÖDIK?

  • December 31-ig kérjük, töltsd ki a kérdőívet, melyben jelzed támogatási szándékodat.
  • Oszd meg a Facebookon, ide kattintva
  • Február 1-jéig kérjük, juttasd el az AKG egy, külön erre a célra létrehozott alszámlaszámára a támogatás összegét.
    Számlavezető bank: CIB Bank
    Számlaszám: 10700024-73201142-51200002,
    Kedvezményezett: Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány.
  • Az AKG ösztöndíjbizottsága kiválasztja az ösztöndíjast az AKG érvényben lévő ösztöndíjszabályzata alapján.

Június 30-ig az AKG közzéteszi az Öregdiák Ösztöndíj részleteit (támogatási összegek, ösztöndíjasok, támogatók, stb.).

CÉLJAINK

Legfontosabb célunk az, hogy újabb rászoruló diákok kaphassanak olyan magas színvonalú képzést, amilyenben korábban mi részesültünk. Terveink szerint egy vagy több olyan diák tandíját átvállaljuk, akik tehetségesek, de a családjuk nem engedheti meg magának gyermekük magas színvonalú oktatását az alapítványi iskolában.

Az AKG eddig végzett diákjainak száma mára meghaladja az 1000 főt, megfelelő szervezőképességgel és jövedelmi háttérrel rendelkezünk ahhoz, hogy segíthessünk további fiataloknak bejutni az AKG-ba.

MEGVALÓSÍTÁS

A legegyszerűbb megoldást választottuk: a támogatók a lehetőségeiknek megfelelő összeggel az AKG-n keresztül járulhatnak hozzá az ösztöndíjasok tandíj-kötelezettségéhez. Az AKG ösztöndíj bizottság az Öregdiák Ösztöndíj fenti céljaira tekintettel választja ki az ösztöndíjban részesülő diáko(ka)t, az AKG érvényben lévő ösztöndíjszabályzata alapján.

Amennyiben a beérkezett támogatások összege több diák tandíját is fedezi, az AKG ösztöndíj bizottsága a beérkezett összegnek megfelelő számú rászoruló diákot von be az Öregdiák Ösztöndíj programba a következő évek folyamán.

A javasolt támogatás évi 12.000 vagy 24.000 forint. Természetesen ennél kisebb vagy nagyobb összeg befizetését is örömmel fogadjuk. Szeretnénk minél több diákot bevonni a programba, mert az oktatás az egyik legjobb befektetés.

A támogatási összegeket az AKG fenti számlájára várjuk február 1-jéig, az AKG születésnapjáig.

Írd a közlemény rovatba, hogy „nem publikus támogató” , ha nem szeretnéd, hogy a neved megjelenjen az AKG Öregdiák Ösztöndíj programról szóló éves publikus beszámolójában, illetve írd azt, hogy “nem publikus összeg”, ha csak a támogatásod összegét nem szeretnéd nyilvánosságra hozni.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Az AKG évente nyilvános beszámolót készít a beérkezett támogatások összegéről, a finanszírozásban részt vevő diákokról és eredményeikről, illetve az ehhez hozzájáruló támogatók névsoráról, amelyet minden évben június 30-ig közzétesz honlapján.

HA EGYETÉRTESZ CÉLJAINKKAL, VÁRJUK TÁMOGATÁSODAT!

Üdvözlettel:

Az 1994-ben végzett diákok nevében

Erhart Szilárd, Gergely Zsófia, Juhász Andrea, Kitzinger Dávid, Sulyok Pap Zsuzsa

(alumniosztondij [kukac] akg.hu)

Az AKG nevében

Horn György
horngyorgy1