A hónap könyve

Egy új sorozatot indítunk útjára, amelyben minden hónapban egy diák ajánl olvasnivalót társainak. Nem titkoljuk azt a reményünket, hogy így talán olyanok is kedvet kapnak egy-egy könyv elolvasásához, akiket eddig szüleik, tanáraik nem tudtak meggyőzni az olvasás öröméről.

Minden hónapban mást fogunk megkérni arra, hogy ajánlja egy-egy kedves könyvét társainak, de ha valaki szívesen ír, és elküldi nekünk, azt is örömmel fogadjuk.

A magyaros szakmai műhely nevében: Sík Eszter (sikeszter[kukac]gmail.com)

4. 2016. december

Trautmann Sára (9/5. évf.) ajánlója

A hónap könyve 4. – Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

3. 2016. november

Székely Eszter 7.-es, a Wi kupacba jár. Az egyik kedvenc időtöltése az olvasás; most szívesen ajánlja mindenkinek R. J. Palacio: Csodácska c. regényét, amely egyébként a Szivárványhíd olvasási verseny 7.-8. osztályosok számára kijelölt műve (Eszter maga is részt vesz egy csapattal ezen a versenyen).

szekely_eszter
A hónap könyve 3. – R. J. Palacio: Csodácska

2. 2016. október

Fábián Kamilla (12. évf.) ajánlója

fabiankamilla1

A hónap könyve 2. – Jean Paul Sartre: Egy vezér gyermekkora

1. 2016. szeptember

Az első ajánlót Fernezelyi Simon (11. évf.) írta, akit sokan ismernek, mint a Robotika szakkör egyik meghatározó tagját. Azért is kértük őt az első ajánló megírására, hogy látszódjon: az olvasás nemcsak az irodalom tantárgy iránt elkötelezettek privilégiuma, hanem mindenki számára lehet öröm.

honap_konyve1a

A hónap könyve 1. – Chaim Potok: Davita hárfája