« Általános iskola

Felvételi tájékoztató 2020/21-es tanévre

A fenntartó AKG Alapítvány eredeti célja, amiért elindította az általános iskolai képzést, a volt diákok igényének kielégítése volt, akik gyermekeiknek szerettek volna hasonló szellemiségű iskolát, mint amilyen középiskolába ők jártak. Ennek okán, előnyt élveznek a kötődéssel rendelkező gyermekek, de felvételük nem automatikusan történik. Minden jelentkező család szóbeli ismerkedős beszélgetésen vesz részt a jövendő első évfolyamos kísérőkkel.

Az általános iskolai felvételi jelentkezés egyidőben zajlik, mind a kötődő, mind a kötődéssel nem rendelkező családok részére.

Szülői felvételi tájékoztató az első évfolyamra:

2019. december 6. péntek, 17:00 és 19:00 órakor lesz, a Kiscelli utcai épület aulájában.

Regisztrálni, részvételi szándékot jelezni az alábbi linken tudtok, mely jelentkezés inkább a szervezést segíti, NEM minősül helyfoglalásnak.
Horn György tájékoztató előadására, kérjük, hogy csak szülők üljenek be!

Az AKG általános iskola felvételi jelentkezési lapját a 2020/21-es tanévre első évfolyamára, a tájékoztató után, 2019 december 7.-én, fogjuk megnyitni, itt ezen a felületen.  

2020 szeptemberében két első osztályt indítunk. Iskolánkat 2019 október 14-től folyamatosan lehet látogatni, a következő tanév (2020/21) első évfolyamára jelentkező családoknak. Az iskolalátogatás keretén belül, mely minden esetben a 1032 Bp., Kiscelli utca 78. szám alatt zajlik, megmutatjuk az épületet belülről (étkező, udvar, folyósok, tornaterem, szabad termek) és bemutatjuk az iskolát, a programot. Óralátogatásra sajnos nincs mód. Időpontokat egyénileg telefonon tudtok egyeztetni, ehhez kérjük hívjátok a 70 528 6250-es telefonszámot, vagy írjatok emailt az altalanosiskola(kukac)akg.hu címre.

Szeretettel várunk Benneteket!

 

Keves Szülők!

Minden induló évfolyamba 48 gyermek kerül be, akik évfolyamonként két osztályban tanulnak tovább. A kiválasztási folyamat során évfolyamonként 32 gyermek kerül kiválasztásra, akik normál költségtérítési összeggel kerülnek felvételre. A normál költségtérítés évente 1.200.000 Ft, havonta 100. 000 Ft. A fennmaradó iskolai helyekre családi egyeztetéssel, ill. 16 helyre alapítványi helyen lehet bekerülni.

Az általános iskolai képzési szakasz 1-6. osztályig tart, osztálytanítós rendszerben zajlik, és ezt követően, automatikusan a gimnáziumi képzési szakaszba lépnek át a Kiscelli utcai épületben, ugyanabban a közösségben. 

Az AKG 1-6 általános iskolai képzési szakaszára előnnyel kerülhetnek be azok a gyerekek, akik családi AKG kötődéssel rendelkeznek, azaz:

  • akiknek szülei az AKG gimnáziumi képzését végigjárták 
  • akiknek testvére(i) jelen időben az AKG gimnáziumi vagy általános iskolai képzési szakaszára jár(nak)
  • és akik a fentiek mellett vállalják a teljes összegű képzési költséget, azaz nem kérik a költségtérítési díj csökkentését, ösztöndíj támogatást.

A további részletekről és a felvételi pontos menetéről 2019 október hó folyamán adunk tájékoztatást.

Üdvözlettel: Horn György
pedagógiai vezető