« Általános iskola

Felvételi

általános iskola

Kedves Szülők!

2019 szeptemberében indul el az AKG 1-6 évfolyamos képzésének második tanéve. A fenntartó AKG Alapítvány eredeti célja, amiért elindította az általános iskolai képzést, a volt diákok igényének kielégítése volt, akik gyermekeiknek szerettek volna hasonló szellemiségű iskolát, mint amilyen középiskolába ők jártak. Ennek okán, elsősorban a kötődéssel rendelkező gyermekek családjait vesszük fel. Ezt követően lehet majd a szabad helyekre és az alapítványi helyekre jelentkezni.

Az AKG-s kötődésű jelentkezési lap alább érhető el. Határidő: 2019 január 10.

FELVÉTELI JELENTKEZÉSI LAP – AKG-s KÖTŐDÉSSEL RENDELKEZŐ CSALÁDOK RÉSZÉRE

2019. szeptemberében két első osztályt indítunk. Az AKG Kiscelli utcai épületébe 2018 november 12-től időpont egyeztetéssel lehet látogatni, hogy bepillantást nyerhessenek a szülők, az iskola életébe.  Az iskolalátogatásra jelentkezni ezen a linken lehet:  Iskola látogatási regisztráció.

2018. december 8.-án, 9.30 órakor szombaton, az AKG Raktár utcai épületében tartunk tájékoztatót az első évfolyamos felvételi részleteiről. Jelentkezni itt lehet: Regisztráció a felvételi tájékoztatóra

Minden induló évfolyamba 48 gyermek kerül be, akik évfolyamonként két osztályban tanulnak tovább. A kiválasztási folyamat során évfolyamonként 32 gyermek kerül kiválasztásra, akik normál költségtérítési összeggel kerülnek felvételre. A normál költségtérítés évente 1.200.000 Ft, havonta 100. 000 Ft. A fennmaradó iskolai helyekre családi egyeztetéssel, ill. 16 helyre alapítványi helyen lehet bekerülni.

Az általános iskolai képzési szakasz 1-6. osztályig tart, osztálytanítós rendszerben zajlik, és ezt követően, automatikusan a gimnáziumi képzési szakaszba lépnek át a Kiscelli utcai épületben, ugyanabban a közösségben. 

Az AKG 1-6 általános iskolai képzési szakaszára előnnyel kerülhetnek be azok a gyerekek, akik családi AKG kötődéssel rendelkeznek, azaz:

  • akiknek szülei az AKG gimnáziumi képzését végigjárták 
  • akiknek testvére(i) jelen időben az AKG gimnáziumi vagy általános iskolai képzési szakaszára jár(nak)
  • és akik a fentiek mellett vállalják a teljes összegű képzési költséget, azaz nem kérik a költségtérítési díj csökkentését, ösztöndíj támogatást.

Az AKG kötődéssel rendelkező gyerekek jelentkezésének határideje január 10. 

2018 november 15-én a weboldalon nyílik meg egy on-line felület, amelynek kitöltésével jelentkezhetnek. 

A további részletekről és a felvételi pontos menetéről az alábbi linken tájékozódhatnak: felvételi tájékoztató 2019/20-es tanévre

Üdvözlettel: Horn György
pedagógiai vezető