« Általános iskola

Felvételi

Megnyílt a felvételi az 1. osztályokba a nem AKG kötődéssel rendelkező családok számára!

Az alábbi linken tudtok jelentkezi az AKG 2019. szeptemberében induló első osztályaiba:

1 évfolyamos felvételi adatlap

Jelentkezési határidő február 14. 23:59.

Az AKG kötődésű családokkal megtörténtek a találkozók, néhány esetben még további beszélgetésre kerül sor, így pontos számot egyelőre még nem tudunk mondani. A nem AKG kötődésű gyerekek számára biztosan pályázható a 16 alapítványi hely, illetve néhány alaphely is szabadon marad. Az üres alaphelyekről legkésőbb a szóbeli beszélgetések kezdetéig, február 19-ig küldünk tájékoztatást.

A feltöltött jelentkezési lapokat folyamatosan dolgozzuk fel. Összesen 180 családot tudunk behívni személyes találkozóra. Ha ennél több jelentkezés érkezik, akkor a motivációs levelekben foglaltak alapján fogjuk kiválasztani azt a 180 családot, akikkel találkozni tudunk.

A jelentkezési lapok beérkezésének sorrendjét nem vesszük figyelembe.

Személyes beszélgetésre egy erre a célra közzétett időpontegyeztető on-line felületen lehet majd jelentkezni, amelynek linkjét minden jelentkezési lapot leadott családnak el fogjuk küldeni e-mailen.

A személyes találkozók után értesítést küldünk arról, hogy alaphelyre felvételt nyert-e a gyermek, vagy alapítványi helyre ajánlatot tehet-e a család. Az értesítést követően, legkésőbb március 20-tól szintén egy on-line felületen lehet majd ajánlatot tenni az alapítványi helyekre.

A végleges eredményeket legkésőbb április 1-ig kihirdetjük!

Kedves Szülők!

2019 szeptemberében indul el az AKG 1-6 évfolyamos képzésének második tanéve. A fenntartó AKG Alapítvány eredeti célja, amiért elindította az általános iskolai képzést, a volt diákok igényének kielégítése volt, akik gyermekeiknek szerettek volna hasonló szellemiségű iskolát, mint amilyen középiskolába ők jártak. Ennek okán, elsősorban a kötődéssel rendelkező gyermekek családjait vesszük fel. Ezt követően lehet majd a szabad helyekre és az alapítványi helyekre jelentkezni.

Az AKG általános iskola felvételi jelentkezési lapját a 2019/20-as tanévre első évfolyamra, az AKG kötődésű családok részére lezártuk. A még hiányzó dokumentumokat kérjük küldjétek el az altalanosiskola[kukac]akg.hu email címre. Igyekszünk a jelentkezéseket mihamarabb feldolgozni, és a szóbelivel kapcsolatos információkat is megosztani veletek. 

2019. szeptemberében két első osztályt indítunk. Az AKG Kiscelli utcai épületébe csak időpont egyeztetéssel lehet látogatni, hogy bepillantást nyerhessenek a szülők, az iskola életébe.  Az iskolalátogatásra jelentkezni emailben lehet.

Minden induló évfolyamba 48 gyermek kerül be, akik évfolyamonként két osztályban tanulnak tovább. A kiválasztási folyamat során évfolyamonként 32 gyermek kerül kiválasztásra, akik normál költségtérítési összeggel kerülnek felvételre. A normál költségtérítés évente 1.200.000 Ft, havonta 100. 000 Ft. A fennmaradó iskolai helyekre családi egyeztetéssel, ill. 16 helyre alapítványi helyen lehet bekerülni.

Az általános iskolai képzési szakasz 1-6. osztályig tart, osztálytanítós rendszerben zajlik, és ezt követően, automatikusan a gimnáziumi képzési szakaszba lépnek át a Kiscelli utcai épületben, ugyanabban a közösségben. 

Az AKG 1-6 általános iskolai képzési szakaszára előnnyel kerülhetnek be azok a gyerekek, akik családi AKG kötődéssel rendelkeznek, azaz:

  • akiknek szülei az AKG gimnáziumi képzését végigjárták 
  • akiknek testvére(i) jelen időben az AKG gimnáziumi vagy általános iskolai képzési szakaszára jár(nak)
  • és akik a fentiek mellett vállalják a teljes összegű képzési költséget, azaz nem kérik a költségtérítési díj csökkentését, ösztöndíj támogatást.

Az AKG kötődéssel rendelkező gyerekek jelentkezésének határideje, 2019 január 10.

A további részletekről és a felvételi pontos menetéről az alábbi linken tájékozódhatnak: felvételi tájékoztató 2019/20-es tanévre

Üdvözlettel: Horn György
pedagógiai vezető