« Általános iskola

Felvételi tájékoztató elsősöknek a 2022/23-as tanévre

A fenntartó, az AKG Alapítvány eredeti célja, amiért elindította az általános iskolai képzést, a volt diákok igényének kielégítése volt, akik gyermekeiknek szerettek volna hasonló szellemiségű iskolát, mint amilyen középiskolába ők jártak. Ennek okán előnyt élveznek a kötődéssel rendelkező gyermekek, de felvételük nem automatikusan történik.

A 2022/23 tanév felvételi eljárással kapcsolatos minden tudnivalót hamarosan itt a honlapon közzétesszük. Első lépésként azonban elindítjuk az iskola- és óralátogatási időpontjainkat.

A leendő elsős felvételiző családoknak lehetőségük van  – a járványügyi szabályok szigorú betartásával – iskolánkat megnézni, illetve a jövő évi első évfolyamos tanítók óráira beülni.

Első körben az október 11-21 közötti időpontokat lehet befoglalni, később a november 8-30 közötti időpontokat is megnyitjuk. Az iskola-és óralátogatás kb 1,5 órát vesz igénybe, helyszíne: 1032 Budapest, Kiscelli utca 78-82, gyülekező a portán.

Kérjük a látogatás során az alábbiak szigorú betartását:

  • iskolánk csak maszkban tud látogatókat fogadni
  • a látogatásra csak szülőket várunk, kérjük a gyerekeket ne hozzák magukkal
  • a limitált időpontok miatt egy családból 1 fő jelentkezzen

Bejelentkezés, kérdés, lemondás esetén hívják az alábbi telefonszámot: 70 528 6250, vagy írjanak emailt: altalanosiskola(kukac)akg.hu címre.

 

Alább iskolánk bemutatkozó kisfilmjét tudjátok megnézni.

 

A jelen járványügyi helyzetre való tekintettel, idén sajnos nem tudjuk biztosítani Horn György szokásos tájékoztatóját, ezért alább találjátok a 2019. évi felvételt. (Az első pár percben a hang hibás). A gyakran ismételt kérdéseket ITT olvashatjátok.