« Általános iskola

Üdvözlünk az AKG Általános Iskolában!

Általános Iskola

Iskolánkat azzal a céllal kezdtük el szervezni 2017-ben, hogy választ adjunk azokra a 21. századi kihívásokra, melyet a hagyományos iskola rendszer nem tud kezelni, megoldani. Saját pedagógiai koncepiót és ennek megfelelő iskolaszerkezetet hoztunk létre. Legfőbb szempontunk, hogy minden gyerek a saját egyéni haladási ütemében haladhasson és sajátíthassa el a jövőbeni boldogulásához szükséges kompetenciákat, és hogy az iskola felkészítse őt a változáshoz való rugalmas alkalmazkodásra. Közösségben, csoportokban gondolkodunk, de mindig az egyes gyerekek fejlődését tartjuk szem előtt.  Szeretnénk alapjaiban átértelmezni az iskola fogalmát. Pedagógiai alapvetéseinkről, az iskola napi működéséről bővebben itt, olvashattok.

Az elmúlt időszakban sokféle vitán, eszmecserén és gondolkodáson vagyunk túl. Sok ember gyűlt össze, hogy segítse munkánkat, mára ők is egy egységes csapatot alkotnak. Mostanra számtalan kérdés letisztázódott és „élesbe fordult” a fentiek megvalósítása is. Az AKG egy iskolaként magában foglalja majd az általános és a gimnáziumi képzést is. Az általános iskolai képzés után, a hatodik évet követően a gyerekek automatikusan lépnek tovább a gimnáziumi szakaszba. Így egy tizenhárom éves egységes képzést nyújtunk az ezt kereső családok gyermekei számára.  Mindazoknak, akik az általános iskolát nem az AKG-ban járják, továbbra is lehetősége lesz a Raktár utcai épületbe felvételizni 7. és 9. évfolyamra.

Az épület

Hosszú folyamat után megtaláltuk az ideális épületünket is, mely Óbudán, a Kiscelli utca 78-82. szám alatt található. A felújítási, átalakítási munkák után, 2018 szeptemberében nyitottuk meg a kapukat a diákjaink számára. A több mint 100 éves iskola épületéről, és a felújításról, a facebookon lévő 2 részes bejegyzésben bővebben olvashattok.   (1. rész, 2. rész)

Általános Iskola

Az iskolánk iránt érdeklődők levelezőlistáinkra is feliratkozhatnak különböző témákban. Úgymint szülői hírlevél, pedagógusi hírlevél, támogatói hírlevél, vagy nyitott műhely hírlevél. Ez a regisztráció azonban nem a felvételi eljárás része. Hírlevél feliratkozás

Legnagyobb örömünkre programunk iránt nagyon nagy az érdeklődés. Azt szeretnénk, ha mindenki megkapná a megfelelő és részletes tájékoztatást, információkat iskolánkról. Ezért oldalunkat folyamatosan frissítjük és egyre több információt teszünk közzé valamennyi csatornánkon! Csatlakozz az általános iskolai Facebook oldalunkhoz mert itt is rendszeresen olyan általánosan fontos kérdéseket is megvitatunk, ami valamilyen formában kapcsolódik a tervezett pedagógiai koncepcióhoz, vagy az iskola életéhez: https://www.facebook.com/akgaltalanosiskola/

Kérdéseitekre az altalanosiskola[kukac]akg.hu e-mail címen válaszolunk!

AKG csapata