« Általános iskola

AKG 1-13. évfolyamos képzésének, Kiscelli utcai épülete

Iskolánkat azzal a céllal kezdtük el szervezni 2017-ben, hogy választ adjunk azokra a 21. századi kihívásokra, melyet a hagyományos iskolarendszer nem tud kezelni, megoldani. Az AKG meglévő pedagógiai programjához illesztve megalkottuk az 1-6. évfolyamokra vonatkozó alternatív tantervet. Legfőbb szempontunk, hogy minden gyerek a saját egyéni haladási ütemében haladhasson és sajátíthassa el a jövőbeni boldogulásához szükséges kompetenciákat, és hogy az iskola felkészítse őt a változáshoz való rugalmas alkalmazkodásra. Közösségben, csoportokban gondolkodunk, de mindig az egyes gyerekek fejlődését tartjuk szem előtt.  Működésünk során újraértelmezzük az iskola fogalmát. Pedagógiai alapvetéseinkről, az iskola napi működéséről bővebben itt olvashattok.

Az AKG Kiscelli utcai épületében lévő képzés magában foglalja az általános és a gimnáziumi képzést is. Az általános iskolai szakasz után (1-6.), a hatodik évet követően a gyerekek automatikusan lépnek tovább a gimnáziumi szakaszba (7-13.), amennyiben megfelelnek a 6. év végi kimeneti követelményeknek. Így egy tizenhárom éves egységes képzést nyújtunk az ezt kereső családok gyermekei számára.  Mindazoknak, akik az általános iskolát nem az AKG-ban járják, továbbra is lehetősége lesz a Raktár utcai épületbe felvételizni 7. és 9. évfolyamra.

Iskolánk Óbudán, a Kiscelli utca 78-82. szám alatt található. Immár a magasföldszint és plusz két teljesen felújított emelet várja a diákokat.

A több mint 100 éves iskola épületéről, és a felújításról, a facebookon lévő 2 részes bejegyzésben bővebben olvashattok.   (1. rész, 2. rész)

Legnagyobb örömünkre programunk iránt nagyon nagy az érdeklődés. Azt szeretnénk, ha mindenki megkapná a megfelelő és részletes tájékoztatást, információkat iskolánkról. Ezért oldalunkat folyamatosan frissítjük és egyre több információt teszünk közzé valamennyi csatornánkon! Csatlakozz az általános iskolai Facebook oldalunkhoz mert itt is rendszeresen olyan általánosan fontos kérdéseket is megvitatunk, ami valamilyen formában kapcsolódik a tervezett pedagógiai koncepcióhoz, vagy az iskola életéhez: https://www.facebook.com/akgaltalanosiskola/

Kérdéseitekre az altalanosiskola[kukac]akg.hu e-mail címen válaszolunk!