« Könyvtár

Író-olvasó találkozó online

Hogyan lehet online író-olvasó találkozót szervezni? Ezt is kipróbáltuk ma a Ping és Pong osztállyal (6. évfolyam), akiknek vendége Mészöly Ágnes és Molnár T. Eszter volt. A találkozó apropója a közösen írt disztópikus regényük, Az emberek országa volt.

A témahéten a Teamsben könyvtárszoba is volt. A könyvtárostanár pedig bemerészkedett a könyvtárba, hogy onnan jelentkezzen be, ha csak a háttérben is, de meglegyen a hangulat.

Nagyon sok kulisszatitkot megtudtunk arról hogyan dolgoztak együtt a regényen, hogyan formálódott Kalaallit Nunaat világa és melyikük írta Umia és melyikük Nanouk fejezeteit. A Csepp című folytatásos történetről is bemesélt nekünk Ágnes. Ráadásul nem csak kérdeztünk és válaszoltak, hanem a diákok bemutatták az ide készített munkáikat. A gyerekek könyvborító tervezetekkel, vélemények megfogalmazásával is készültek.

Nem könnyű a „képernyőnek” beszélni, kicsit science fiction, mint a regény műfaja, de nagyon köszönjük a vendégeinknek, hogy vállalták! És köszönet a kísérőknek is, hogy olyan lelkesen készültek az osztályokkal!

Vélemények a borítóról

Így zajlott az online találkozó, a diákok bemutatták a rajzaikat

Mészöly Ágnes: Csepp című folytatásos történetéhez készült borítótervek

Szakmai sajtóban megjelent beszámoló: Író-olvasó találkozó online, iskolai könyvtárban. KIT Hírlevél, 2020. 06.03. URL: http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=iro-olvaso_talalkozo_online_iskolai_konyvtarban. Utolsó letöltés: 2020.07.06.