« Testnevelés

Újabb korfball sikerek!

akg korf 5

2013. december 5-én és 6-án az AKG adott otthont a Korfball Diákolimpa 5. és 6. korcsoportos bajnokság első fordulójának.

Az 5. korcsoportban sajnos visszamondta az első fordulón való részvételt két waldorf iskola, mert programjuk volt, így a Kispesti és a Regionális Waldorf nélkül zajlott le a verseny.

Ezt a fordulót toronymagasan nyerte az AKG, a második és harmadik lett az Óbudai Gimnázium, és a Raul Wallenberg Gimnázium.

A csapat tagjai:

Tóth Ilona
Pauly Fanni
Balló Júlia
Lang Dániel
Mihály Ariel
Jakab Olivér

Film a fordulóról:

akg korf 6Másnap a 6. korcsoport kapott helyet az AKG-ban, ahol már 6 csapat indult el. A csoport első mérkőzését a Regionális Waldorf Középiskolával játszottuk, amiben az volt az érdekes, hogy a játékosok a különböző bajnokságokban egyébként egy csapatban játszanak, így egy „kvázi” házi bajnokság volt, amit azért szerencsére az AKG nyert. A második mérkőzés lényegesen könnyebb volt, így döntőt játszhattunk a Kispesti Waldorf Iskolával (KIWI)

Az első korfot mi dobtuk, majd kettőt a KIWI, és utána ismét mi jöttünk. Sikerült az utolsó másodpercben is dobnunk egyet, amivel megnyertük volna a meccset, de a bíró úgy ítélte meg, hogy időn túl volt. Jött az „aranygól” amit sajnos nem mi dobtunk, így ezüstérmesek lettünk.

Végeredmény:

1. KIWI
2. AKG
3. PRWK
4. Óbudai Gimnázium
5. Raoul
6. Boronkay

A csapat tagjai:

Tóth Ilona
Pauly Fanni
Balló Júlia
Lang Dániel
Mihály Ariel
Jakab Olivér
Kocsis László
Jakab Gergő

Film a fordulóról:

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.