« Testnevelés

Gumiasztal Diákolimpia

Gumiasztal diákolimpia – 2014. 05. 10., Balatonfüred

Az idei diákolimpiára már izgatottan készültem és nagy reményekkel álltam a versenyhez, hiszen ez volt az első alkalmam, hogy ezen az évente megrendezésre kerülő versenyen bemutassam a már nemzetközi szinten elfogadható gyakorlataimat (FIG B –kötelező elemek pl.: duplaszaltó, másfél csavar, stb.). Így már nem az utánpótlás korcsoportos kategória lányaival, hanem a nemzetközi versenyekre is járókkal mérhettem össze tudásomat.

Az elődöntő izgulósan indult, és végül egyik, 10 szaltóból álló gyakorlatomat sem sikerült végig csinálnom (kötelező gyakorlat, szabadon választott gyakorlat). Az utolsó helyről folytattam a versenyt a döntőben. Szerencsére itt már sikerült koncentrálnom, és saját elvárásaimat is felülmúlva tudtam megugrani a gyakorlatomat. Mivel az elődöntős pontjaim nullázódtak, így végül is a 3. helyre küzdöttem fel magamat.

bogyó-1

Akrobatikus Rock and Roll Európa Bajnokság – 2014. 05. 24., Flensburg (Németország)

Hétvégén Flensburgba utazott felnőtt csapatunk, az Invictus, ahol a junior páros formációk és a felnőtt páros formációk mellett a felnőtt női nagyformációk Európa Bajnokságát rendezték meg, és 19 nemzetközileg elismert csapat mérte össze a tudását.

A csapat nagy reményekkel indult a versenyre, az előző hétvégi Országos Bajnoki címe megszerzése után.

Csütörtök hajnali indulás után a késő esti órákban érkezett meg a csapat. Pénteken városnézés és tengerpartozás feledtette a másnapi verseny előre borítékolható izgalmait.

A csapat elődöntős táncát az öttagú zsűri a 9. helyre értékelte, így kipróbáltuk az EB-s reményfutam életérzést ..nem volt rossz, de többet – ha lehet – nem kérnénk belőle. A középdöntő után kisebb csodának számított, amikor a csapat bejutott a döntőbe, ráadásul a 4. helyen!

bogyó 2

A döntőben az eredeti, hosszú koreográfiát mutathattuk be, ami nagyon jól sikerült, és a közönség mellett a zsűrinek is tetszett, hiszen végül a 4. helyen nem változtatott (2,3,4,5,5 helyezéseket kaptunk – ez összességében a 4. helyet jelentette.) Ezzel a csapat elérte eddigi legjobb eredményét!

Bodó Bori (10. évf.)

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.