« Testnevelés

A korfball bajnokság dobogósai

2015. március 28-án véget ért a Korfball Diákolimpia idei bajnoksága Gödön.
A 11-12. évfolyamosok korosztályában az AKG csapata lett az országos bajnok, a 7-8. évfolyamon a bronzérmet szereztük meg.

2015_korfball1
6. korcsoport: Nagy Dávid, Tóth Ilona Mária, Pauly Fanni, Jakab Olivér, Mesterházy Bálint, Mihály Ariel

A legnagyobbaknál a 2. helyen jutottunk be a döntőbe, és simán megvertük a Karinthy Gimnáziumot, így a Kispesti Waldorf Iskolával játszottunk az első helyért (azzal a KIWI-vel, amelyik a kisebbik korosztályban mindent megnyert, és a korábbi években is ők nyerték ezt a bajnokságot).
Óriási küzdelem után, a játékidő leteltekor döntetlenre álltunk (3-3), és így büntetődobások következtek. Ezen a KIWI-sek mindent kihagytak, mi viszont bedobtuk, amit kellett, így az AKG lett a 2015. évi Országos Diákolimpia győztese, és Pauly Fanni lett a gólkirálynő.

2015_korfball2

4. korcsoport: Jakab Simon, Kovács Lilla Katalin, Mihály Olivér, Morvai Kincső

A 4. korcsoportban a 2. helyen jutottunk be az országos döntőbe. Ott a legjobb kettőbe jutásért, szoros meccsen, egy, az utolsó percben kapott korffal kaptunk ki egy a dunakeszi csapattól, így a bronzérmet szereztük meg.
A gólkirály Mihály Olivér lett.

Jakab Péter képei

http://korfball.hu/diakolimpia/

***

U17 Világkupa, Hollandia

A hollandiai U17-es világkupán két AKG-s fiú vett részt – több hónapos válogatás után Mihály Olivér és Jakab Simon került be az utazó keretbe. A mostani túra picit több volt, mint egy szimpla verseny, hiszen a csapat korábban utazott ki Hollandiába, mert ott is edzettek, részt vettek egy vegyes csapatokból álló bajnokságon, ahol Olivér (és 3 másik nemzetiségű gyermek) csapata 2. helyezést ért el. Ezen kívül meglátogatták a nagykövet asszonyt is, és edzettek egy holland edzővel.

A Világkupán a 7. helyezést érték el, megverték a portugálokat, és szoros meccsen kaptak ki a katalánoktól, de a magyar csapat volt a legszimpatikusabb, és ezért ők kapták meg a Fair Play díjat.

A húsvéti szünetben Tóth Ilona utazik az U19 válogatottal Hollandiába.

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.