„A művészet láthatóvá tesz” kiállítás megnyitója

Esemény dátuma: 2015-05-11
Kezdés időpontja: 18:00

Szeretettel meghívunk mindenkit „A művészet láthatóvá tesz” című kiállítás megnyitójára 2015. május 11-én hétfőn 18 órára

Tornóci András az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 11. nyelvi évfolyamos tanulójának fényképeiből és az Oltalom Művészkör hajléktalan-művészeinek alkotásaiból készült kiállításra.

A kiállítást megnyitja: Erdős Virág író, költő

A kiállítás megtekinthető 2015. június 5-ig, hétköznaponként 8-18 óra között az Alternatív Közgazdasági Gimnázium aulájában

2015-tornoczi

„Tornóci András – az Alternatív Közgazdasági Gimnázium 11. nyelvi évfolyamának tanulója, éves projektfeladatként a hajléktalanság különböző arcait jelenítette meg fényképei segítségével.
Míg azt mindenki tapasztalja, hogy egyre több otthonát elveszített ember kényszerül az utcára, nem is sejtjük, milyen tehetségek bújnak meg közöttük. Az Oltalom Karitítív Egyesület támogatásával, Granasztói Szilvia művésztanár felfedezte fel ezt, és egy Művészkört hozott létre a tehetséges emberek számára, akiket próbálnak segíteni és támogatni. Azonban kevés emberhez tud eljutni az ő művészetük, mert a megmutatkozási lehetőség számukra nehezen elérhető, megfizethetetlen, hiszen a mindennapi létüket kell először biztosítaniuk.

Ez a kiállítás arra hivatott, hogy minél több ember figyelmét felhívjuk a hajléktalanság problémáira, és bemutassuk a soraikból érkező művészeket: Bekő Judit, Bakos Ferenc, Stefán István, Szabó Zoltán, Veszeli József.
Lehetőséget szeretnénk teremteni, hogy minél többen felfigyelhessenek a Művészkör munkájára, és elgondolkodhassunk azon, hogy mit tehetünk értük és sorstársaikért.”

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.