« Elsősegély

Elsősegélynyújtás világnapja 2015

Szeptember második szombatja az Elsősegélynyújtás Világnapja.

Az Elsősegélynyújtás Oktatásáért Alapítvány és a Magyar Oxyologiai Társaság egy baleset-szimulációs performance-szal kívánta felhívni ezen alkalomból a társadalom figyelmét a téma jelentőségére.
A hatékony elsősegélynyújtás életet menthet, ennek ellenére a hazai lakosság alig 1%-a járatos az életmentő beavatkozások terén.
Az esetek nagy részében – pl. hirtelen szívhalál, eszméletlenség, súlyos sérülés esetén – az első percekben végzett beavatkozásoknak jelentős, akár életmentő szerepe van. A mentőellátás sikerességét alapvetően befolyásolja, hogy történt-e elsősegélynyújtói beavatkozás.
A rendezvény célja annak hangsúlyozása és bemutatása volt, hogy az elsősegélynyújtás fontos lépéseinek elsajátítása nagyon egyszerű, akár egy alsó tagozatos is képes lehet egy baleset, rosszullét felismerésére, a minél pontosabb segélyhívásra, valamint a konkrét segélynyújtói tevékenység elvégzésére.
Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium és a Magyar Vöröskereszt élethűen sminkelt imitátorait a Semmelweis Egyetem főiskolai hallgatói látják el.
A VII. kerület Polgármesteri Hivatala és az EGIS támogatásával megvalósuló rendezvényt szeptember 11-én 16 órától lehetett megtekinteni a Madách Imre téren.

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.