Sítábor tájékoztatás

A 2017. februári sítábor információi

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Az alábbiakban néhány fontos információt megismétlünk a sítáborral kapcsolatban. Kérjük, hogy ennek megfelelően csomagoljanak és induljanak a táborba!
 1. Vasárnap 8:00 órakor tervezzük az indulást. A buszok negyed nyolc és fél nyolc körül jönnek az AKG mögötti parkolóba, ahol minden évfolyam megtalálja a saját buszát. (A szélvédőre lesz kitéve, hogy kik melyikben utaznak.) Legkésőbb fél nyolcra legyen mindenki ott, hogy minél előbb be lehessen rámolni! Mindenki abba a buszba pakoljon, ahol majd utazni fog! A sílécekre ez nem feltétlenül áll, mert lesz külön síbox.
 2. Az útra mindenki hozzon szendvicset, mert csak vacsora lesz az első nap!
 3. Ellenőrizzék, hogy érvényes igazolvány (személyi, útlevél, nem jó a diákigazolvány!) és biztosítás legyen mindenkinél. Akik az iskolában kötöttek, azoknak csoportos kötvényei a tanároknál lesznek!
 4. Ágyneműt adnak és kötelező is használni! Ha hálózsákban találnak valakit, akkor az ágy, matrac tisztíttatását kifizettetik vele.
 5. Törülközőt vinni kell! Azt nem adnak a szálláson.
 6. Nézzék át, hogy a sífelszerelések jó állapotúak, biztonsággal használhatóak legyenek! A sajátot különös figyelemmel, mert a kölcsönzötteket az irodák általában rendben tartják.
 7. Legyenek tartalék ruhák a gyerekekkel (különösen kesztyű,sapka)!
 8. Nagyon-nagyon ajánlott (inkább tekintsük kötelezőnek) a sisak használata! A kisebbeknél az osztrákok kötelezővé tették a pályákon!
 9. Aki különleges étkezést jelzett számunkra, azok névsorát és szokásait elküldtük. Elvileg mindent tudnak teljesíteni, ennek lebonyolítását a tanárok egyeztetik a konyhával. Ha valaki hoz magával alapanyagokat, kérjük, hogy a tanárok segítségével egyeztessen a konyhával!
 10. Félpanziós ellátás van, tehát a napközbeni étkezést mindenkinek magának kell biztosítania (szendvics, hütte).
 11. Kérjük, hogy mindenki tartsa be a közösen kialakított szabályokat, mert 160 főt együtt mozgatni e nélkül nagyon nehéz, és az utazás illetve  a síelés biztonsága leginkább ilyen módon biztosítható!
Mindenkinek jó hangulatú, jó havas, balesetmentes síelést kivánunk!
A szervezők

Korábbi tájékoztatás

A biztosításról:
Az írott tájékoztatásnak és a szülői értekezleten történt megbeszélésnek megfelelően kérjük, hogy mindenki kössön biztosítást a sítábor időtartamára!
Azt javasoljuk, hogy a személybiztosításon kívül, poggyászbiztosítást, felelősségbiztosítást is tartalmazzon. Mindenképpen nézzenek utána, hogy a választott formula érvényes legyen az extrém sportokra is! (A síelés ennek számít.)
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően az iskolában is lehet kötni. Az indulás hetének keddi és szerdai napjain. Mellékeljük a biztosító ajánlatát. Azt kérnénk, hogy a pénzt – a választott típusnak megfelelően – pontosan kiszámolva küldjék be, mert elég nagy gond a visszaadás. (Ha sokan fizetnek, akkor kedvezményt ad a biztosító a díjból. Ennek mértéke a befizetők számától függ.)
Kérjük, hogy érvényes úti okmányok és biztosítás nélkül ne engedjék el gyermekeiket!

Az utazáshoz:
Hosszú évek óta mindig ugyanazzal a társasággal utazunk az AKG programjainak jelentős részére. Ezek a buszok ellenőrzöttek, a sofőrök megfelelően felkészültek, rutinosak. Soha olyan busszal el nem indultunk, aminek műszaki állapotával, egyéb körülményeivel nem voltunk teljes körűen megelégedve.
Beszéltünk a tulajdonossal (neki is ide jártak a gyermekei), megígérte, hogy az indulás előtt fokozott figyelemmel fogják átvizsgálni a járműveket. Az út úgy van tervezve, hogy a lehető legtöbb időt világosban menjenek a buszok.
Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, ehhez az ő együttműködésük is kell (legyenek becsatolva, nem lehet állva utazni… stb., ezekről tájékoztatva lesznek).

Aki nem küldte még vissza a szülői nyilatkozatot, kérjük, a lehető leggyorsabban tegye meg!

Köszönjük!

A szervezők

Facebooktwitteryoutubeinstagram

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.