Újabb fejlesztések a Digitális Pedagógiai Laborban

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium a Nemzeti Tehetségprogramhoz beadott „3D tervezés és tárgykészítés diákokkal” című sikeres pályázata eredményeként az iskola Digitális Pedagógiai Laborja (DPL) további eszközökkel bővült. A DPL korábbi sikeres pályázatok nyomán már rendelkezett 3D nyomtatókkal, lézervágóval és ploterrel.

Most ezt az eszközparkot sikerült kiegészíteni a 3D nyomtatáshoz kapcsolódó egy Original Prusa MINI+ nyomtatót, mely kis méretű hordozható eszköz és lehetővé teszi azt, hogy a pályázat keretében partneriskoláinkban is tarthassunk tehetséggondozó tárgytervezés foglalkozásokat.

A szintén megvásárolt Prusa MMU olyan kiegészítő, mely lehetővé teszi azt, hogy régebbi 3D nyomtatóink egyszerre több nyomtatószálat használhassanak, így mostantól többszínű tárgyakat is tudunk nyomtatni.

A pályázat révén a laborba került Elegoo Saturn 3 eszköz 30 mikron pontossággal működő SLA nyomtató, mely a tárgytervezés mellett speciális robotika alkatrészek nyomtatását is lehetővé teszi.

Az eszközök más iskolák diákjai számára is használhatóak. A DPL szakértői a több általános iskolában is tartanak tárgytervezéssel és 3D tervezéssel kapcsolatos foglalkozásokat.

Ezt a lehetőséget a III. kerület általános iskoláinak is biztosítjuk kiscsoportos (5-8 fő) foglalkozások keretében. Erről további információ a zoltan.nogradi[kukac]gmail.com címen kérhető.

A fejlesztés a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

Facebooktwitteryoutubeinstagram