« Testnevelés

Vizes ér(de)mek – 5 érem a kerületi úszóbajnokságon

IV. korcsoport eredményei:
Slezák Viki – I. helyezés, 50 m hátúszás
Slezák Viki – I. helyezés, 50 m mellúszás
Tóth Jolán – V. helyezés, 50 m mellúszás
Gosztolya Kyra – IV. helyezés, 50m gyorsúszás
Tóth Jolán, Cseh Hanna, Gosztolya Kyra, Slezák Viki – II. helyezés, 200 m váltó
Marosi Botond – IV. helyezés, 50 m gyorsúszás
Adamis Ábrahám – IV. helyezés, 50 m hátúszás
Szinay Soma, Lev Sky, Marosi Botond, Adamis Ábrahám – III. helyezés, 200 m váltó

V. korcsoport eredményei:
Szilasi Estilla – IV. helyezés 50 m gyorsúszás
Szilasi Estilla – II. helyezés 50 m hátúszás
Nagy Dávid – IV. helyezés 50 m gyorsúszás


2012. november 16-án és 23-án rendezték meg a szérűskerti uszodában a III. kerületi diákolimpia IV-V-VI. korcsoportos úszás versenyeit, amelyen AKG-s diákok is részt vettek.

A IV. korcsoportban 7. és 8. évfolyamos diákok mérhették össze gyorsaságukat a 25 méteres tanuszodában. A lányok között a nyolcadikosakból álló AKG-s diákok kiválóan helytálltak mind az egyéni, mind pedig a váltóversenyben. A hetedikes AKG-s fiúk is rendkívül lelkesen és töretlenül küzdöttek a korosztályukon belüli, sok esetben egy évvel idősebb, magasabb és nagyobb testalkatúbb fiúkkal.

2012uszas_4kcs
Gosztolya Kyra, Slezák Viki, Cseh Hanna, Tóth Joli

Az V. korcsoportban Szilasi Estilla (10. évfolyam) és Nagy Dávid (9ny) az úszás sportkör résztvevői képviselték iskolánkat. A versenyen vízi sportot űző diákok is indulhattak, ennek köszönhetően még erősebb mezőnyre lehetett számítani. Estilla 50 méter gyorsúszásban és 50 méter hátúszásban mérhette össze a képességeit a hasonló korú versenyzőkkel. Gyorsban egyéni csúccsal a IV. helyezést sikerült elérnie, hátúszásban a mezőny elején végig fej-fej mellett haladt az egyik ellenféllel, de végül minimális különbséggel másodikként ért célba, így a nagyszerű ezüstéremnek örülhetett.

2012uszas_szilasi2

Az V. korcsoportos fiúk versenyében Dávid is kiválóan helytállt az úszók és vízilabdázók alkotta mezőnyben. A saját fordulójában centiméterekkel végzett az élen, megelőzve a három másik úszótársát, de végül a többi forduló időeredményeivel összehasonlítva a versenyszabályoknak megfelelően, a két holtversenyben első helyezettnek köszönhetően Dávid a harmadik legjobb idővel a IV. helyezést érte el.

2012uszas_5kcs
Szilasi Estilla, Nagy Dávid

Gratulálunk a versenyzőknek!

Takács Péter