« Testnevelés

Úszóink a Budapesti Diákolimpián

Január 13-án, vasárnap délután rendezték meg a BVSC uszodában a Budapesti Diákolimpiát úszásból, amelyen AKG-s diákok is indultak. Erős mezőnyre lehetett számtani, és az előzetes sejtéseink beigazolódtak. A IV. korcsoport 100 méteres gyors- és mellúszás versenyszámaiban Slezák Viktória (8. évf.) és Németh Ádám (8. évf.) képviselték az AKG-t. Mindketten nagyszerűen úsztak, Ádám megdöntötte a saját egyéni rekordját gyorsban, Viki pedig a mellúszásban remekelt, így végül az ötödik helyen ért célba.

A IV. korcsoportos lány váltóba nagyon szoros verseny alakult ki az AKG válogatottja és egy másik iskola versenyzői között a második helyért, de az utolsó métereken leelőztek minket, végül az így is előkelő bronzérmet sikerült megszerezni.

uszas1
Slezák Viki, Tóth Joli, Cseh Hanna, Gosztolya Kyra

Az V. korcsoport a kevés számú indulónak köszönhetően a VI. korcsoporttal együtt versenyzett, így megnehezítve a mi úszóink esélyét, mivel gyakran 2-3 évvel is idősebb versenyzőkkel kellett rajthoz állniuk. Ennek ellenére nagyszerűen helytállt Szilasi Estilla (10. évf.) 100 m hátúszásban, Nagy Dávid (9.ny) pedig 100 m gyorsúszásban. A fiú váltónk kiegyenlített teljesítményt nyújtva a VI. helyen ért célba.

uszas2
Borkuti Balázs, Borkuti Márk, Barna Dávid, Nagy Dávid

 

uszas3
Tóth Joli, Slezák Viki, Cseh Hanna, Gosztolya Kyra, Takács Péter, Németh Ádám, Nagy Dávid, Borkuti Márk, Borkuti Balázs, Barna Dávid, Szilasi Estilla

Oklevelek és érmet érdemlő helyezések:
Slezák Viktória – 100 m mellúszás, V. helyezés
Slezák Viktória, Gosztolya Kyra, Cseh Hanna, Tóth Jolán – 4×50 m gyors váltó, III. helyezés
Nagy Dávid, Barna Dávid, Borkuti Márk, Borkuti Balázs – 4×50 m gyors váltó, VI. helyezés

Takács Péter