Behívó a szóbeli felvételire – 2021.

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a 2021/2022-es tanév 7. évfolyamára jelentkezők részére legkésőbb 2021. március 1-ig e-mailben küldjük a felvételi beszélgetésre szóló behívókat.

A szóbeli beszélgetésre azokat a tanulókat hívjuk be, akik elérték a ponthatárt.

7. évfolyamra a ponthatár 96 pont.

A 2021/2022-es tanév 9/5. évfolyamára jelentkezők részére legkésőbb 2021. március 1-ig e-mailben küldjük a felvételi beszélgetésre szóló behívókat.

9. évfolyamra a ponthatár 115 pont.

A felvételi pontok az alábbiak szerint számítódnak:

1. Központi írásbeli vizsga (elérhető: max. 100 pont)

2. Általános iskolai bizonyítvány. A pontszámba a felvételi időszak félévi eredménye és a megelőző tanév év végi eredménye számít. A számított tantárgyak (5 db): irodalom és nyelvtan osztályzat átlaga, matematika, történelem, idegen nyelv (ha több van, akkor a jobbik eredmény), természetismereti tantárgy (ha több van, akkor a jobbik eredmény). A felvételi eredménybe beszámítható tantárgynak tanévenként azonosnak kell lennie (így nem lehetséges az egyik tanévben pl. az angol, a másik tanévben pl. a német nyelv beszámítása). Kivételt jelent ez alól, ha az adott tantárgynak csak egy tanévben van osztályzata (pl. az egyik évben természetismeret, a másik évben biológia osztályzat van, és nincs a két tanévben azonos nevű természetismereti tantárgy). Elérhető: 50 pont.

Facebooktwitteryoutubeinstagram