Sítábor információk – 2024. február

SÍTÁBOR 2024. február 11-16.

(6 nap, 5 éjszaka, 4 nap sízés)

2014-sitabor2

Jelentkezés a sítáborba (űrlap)

Szülői nyilatkozat letöltése – beadandó hitelesítve, papíron, az utazás előtt

Colonnade utasbiztosítás

 1. HELYSZÍN: Ausztria, Villach-Faaker See (villachi régió Budapesttől kb. 600 km autópályán)
 2. SZÁLLÁS: NATUREL HOTEL DORF SEELEITN***
  ÁGYNEMŰHUZATOT, LEPEDŐT, TÖRÜLKÖZŐT HOZNI KELL!!! (a hálózsák nem jó)
 3. ELLÁTÁS: Félpanzió (reggeli és meleg vacsora, saját étel, üdítőital korlátozás nélkül vihető és fogyasztható). A reggeli hagyományos, kontinentális reggeli. A vacsora kétfogásos. A speciális étkezési igényeket (vegetáriánus étrend, étel érzékenység, allergia stb.) jelezzük a konyhának.
 4. SÍPÁLYÁK: Gerlitzen pályáin 500-1911 m, (http://www.gerlitzen.com/en/) 1 kabinos, 7 ülő, 7 húzólift, 60 km pályarendszer (kék, piros, fekete) található.
  sitabor2014
 5. UTAZÁS: autóbusszal
 6. INDULÁS: 2024. 02.11. reggel (pontos indulás később) AUCHAN parkoló
 7. ÉRKEZÉS: 2024.02.16. kb. 16-17 óra AUCHAN parkoló
 8. Részvételi díj (utazás, szállás, félpanziós ellátás, síoktatás):

Raktár utcai résztvevők 6-8 ágyas szállásokon:

 • 2009-2017 között születetteknek: 146 000 Ft
 • 2005-2008 között születetteknek: 154 000 Ft
 • Felnőtteknek: 199 000 Ft
 • Síbérlet nélküli csomag ár: 112 000 Ft

Kiscelli utcai résztvevők 3-4 ágyas szállásokon:

 • 2009-2017 között születetteknek: 163 000 Ft
 • 2005-2008 között születetteknek: 171 000 Ft
 • Felnőtteknek: 216 000 Ft
 • Síbérlet nélküli csomag ár: 129 000 Ft 

A részvételi díjat a jelentkezés lezárását követően az AKG Pénzügyi és Dokumentumkezelő Rendszerén (eDoku; edoku.akg.hu) keresztül, az előírást követően kell majd befizetni a megadott fizetési határidőn belül (10 nap). Az előírásról minden szülő e-mailben kap majd értesítést.

Az ár MINDENT tartalmaz! Busz, szállás, félpanzió, síbérlet, rezsi, végtakarítás, regisztrációs díj!

Biztosítást az elmúlt évhez hasonlóan egységesen az iskolán keresztül kötjük. Ezzel kapcsolatban bővebb tájékoztatást később tudunk adni. A biztosítás befizetése az eDoku rendszerben külön előírás keretében fog történni.

 1. FONTOS:
 • Költőpénzt mindenki hozzon!
 • Mindenki ellenőrizze az úti okmányok (személyi igazolvány, útlevél) érvényességét!
 1. ÉRDEMES HOZNI:
 • bukósisakot (kötelező mindenkinek)
 • a sífelszereléshez kiegészítőket (tartalék sapkát, sálat, kesztyűt, szemüveget, vaxot, csavarhúzót)
 • kis dobozos gyümölcsleveket, csokit, müzliszeletet, hogy napközben is legyen mit enni, inni
 • társasjátékot, könyvet, tankönyvet, stb.
 • réteges öltözködéshez szükséges ruhákat, hálóruhát, esetleg tartalék kesztyűt, sapkát
 • fényvédő krémet, testápolót, stb.
 • olyan gyógyszert, amelyet rendszeresen szed a gyermek
 • európai egészségbiztosítási kártyát.
 1. SÍFELSZERELÉS:

Kedvezményes bérlési lehetőséget is tudunk ajánlani a sí irodán keresztül.

Természetesen a bérelt síeszközöket idén is kiszállíttatjuk, valamint visszavitetjük az autóbuszoktól. Normál esetben az elvitel és visszahozatal napjával együtt 8 naposnak minősülne a turnus, de további kedvezményként 3 napot nem kell kifizetni, így 5 naposnak számolják a tábort.

Komplett sífelszerelés bérlése (léc + bakancs + bot, vagy deszka + kötés + bakancs) = 15.000 Ft.
Bukósisak vagy gerinc protektor vagy fenék protektor vagy sí szemüveg 4.000 Ft a teljes turnusra.

Ezeket az összegeket a foglaláskor kell kifizetni, mert a kiszállításkor ezzel már nem szeretnénk bajlódni.

Óriási segítség lenne, ha az utasok be tudnának menni a síüzletbe legkésőbb december 10-ig kiválasztani a felszerelésüket, mert utána tumultus várható, illetve a kínálat is csökken, de nem kell megijedni, mindenkinek tudnak biztosítani sífelszerelést, a tavalyi mennyiséget bővítették +84 pár léccel, valamint +63 pár bakanccsal.

SÍFARM KFT 1077 Budapest Almássy tér 1. Nyitvatartás november közepétől: minden nap 10-18 óráig.

Mivel a helyek száma korlátozott, a jelentkezés sorrendje és a patrónusi közösség véleménye is befolyásolhatja a tábori jelentkezések elfogadását! Január folyamán tájékoztató szülői értekezletet tartunk majd.

Tisztelt szülők és táborozók!

Az alábbiakat azért tartjuk fontosnak írásban rögzíteni és Önökkel is közölni, mert:

 1. ez a sítábor iskolai tábor, így a résztvevőkre alapként ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint bármely tanulóra, aki valamilyen iskolai rendezvényen vesz részt;
 2. a síelés „veszélyes üzem”, ahol az átlagnál nagyobb a sérülés veszélye és nem tudjuk – a tevékenység jellegéből következően – a gyerekek „kezét fogni” a nap 24 órájában. Természetesen a lehetőségek határain belül megteszünk mindent, hogy ez a hat nap mindenki számára kellemesen teljen, mindenki élvezze a jó levegőt, a sportolás előnyeit és egészségesen, kipihenten térjen haza.

Az alábbiakban néhány – a sípályán betartandó – alapvető szabályra hívjuk fel a figyelmet:

A sítábor sízéssel töltött napokat jelent. Egész nap a pályákon vagyunk, reggel ennek megfelelően kell öltözni és csomagolni.

A résztvevőkre az alábbi kötelezettségek vonatkoznak:

Mindig pontosan a megbeszélt időben találkozunk, a többség érdekében nem várunk a későkre.

Az első nap felmérjük, hogy ki milyen szinten van, hogy megfelelő társaságba kerülve síelhessen. A kezdőknek délelőtt kétórás oktatás (kötelező) van, a többieknek délután van az oktatás (fakultatív). Mindenki felelős saját magáért és a társaiért is. Ez azt jelenti, hogy senki sem síelhet egyedül (jellemzően 4-8 fős csoportokban vannak együtt a gyerekek), és senkit nem lehet elveszíteni. Az alsóbb évfolyamosok nagyobb csoportokban, tanári vezetéssel síelnek. Minden nap 12:30 körül találkozik az egész csapat egy rövid pihenőre (általában a Kanzelbahn felső állomásánál). Ekkor lehet a délutáni síeléshez társaságot váltani, máskor nem.

A sípálya sízésre kijelölt és kialakított terület. A sípályák melletti területek lavina- és életveszélyesek lehetnek, a sípálya területét elhagyni szigorúan tilos és veszélyes!!!

A sípályán sízés előtt kötelező a bemelegítés, aki ezt nem teszi, annak az előző napi izomlázas, merev tagjai könnyen meghúzódnak és izom- vagy szalagszakadáshoz vezethetnek, véget vetve a síelésnek.

Aki a síelés közben elfárad vagy vár valakire, az vonuljon ki a pálya szélére, egy olyan helyre, amelyet fentről be lehet látni, hogy elkerüljük az ütközéseket! Az elinduló, mindig nézzen maga mögé, hogy ne kerüljön a lefelé száguldók elé! Akinek segítségre van szüksége, szúrja a síléceit vagy botjait keresztbe a hóba, erről mindenki tudja, hogy segítenie kell!

Szabály szerint a hátulról érkezőnek kell vigyáznia, az elöl haladó mozgásában minden váratlanságra felkészülve!

Ha véletlenül mégis történne baleset, igyekezzünk segítséget szerezni! Természetesen, hogy ne legyen semmiféle probléma se a síelés közben, se a pályákon kívül, alapvetően fontos a JÓZANSÁG, mindenféle értelemben! Mindennemű tudatmódosító szer – alkohol, drogok stb. – tartása és fogyasztása tilos! Ez vonatkozik az utazás, illetve a kint tartózkodás minden percére!

A lakóhelyünkön rajtunk kívül mások is lesznek, ezért úgy kell élnünk, hogy senkit ne zavarjunk. Este 10 óra után mindenki a saját szobájában tartózkodjék, és kerülje a hangoskodást! (Fontos a pihentség a másnapi síeléshez!) 23 órától beköszönt a teljes nyugalom időszaka (alvás)!

A sípályán kívül is szeretnénk tudni, hogy ki hol tartózkodik, ezért mindenkit arra kérünk, hogy a kijelölt felügyeletet ellátó tanárral mindig közölje, ha valahova (bolt, étterem, csak séta stb.) el szeretne menni!

Aki jön a táborba, annak vállalnia kell az ebben a levélben megfogalmazott feltételeket! Ha valaki nem tartja be a játékszabályokat, kockáztatja, hogy a tábor hátralevő részét nem velünk tölti, illetve kizárja magát az AKG jövőbeni sítáboraiból.

Bízunk benne, hogy lebarnulva, kipihenve, jó élményekkel jövünk haza egy remek hét után!

Jó sízést és kellemes pihenést kívánnak a szervező tanárok!

Jakab Péter, Teremy László

AKG sítáboros beszámolók

Sítábor 2019:

Mezriczky Marcell kisfilmje a 2014-es sítáborról:

Facebooktwitteryoutubeinstagram