„Segítsünk!” témahét, ÖsszeVissza (9.) évfolyam

2012.december 17-20.

A gyerekek a témahét első felében négy különböző helyszínen tevékenykedtek.

Az egyik csoport a Dankó utcai óvoda termeit színesítette tengerben úszkáló delfinekkel, egy dzsungellel és egy szivárványos égbolttal.
A fényképeket: Vonnák Dániel készítette

A második csoport a szentendrei Árvácska Állatmenhelyen segédkezett. 120 kutya mindennapos sétáltatásában, az etetésben, és a tereprendezésben.
A fényképeket: Jakab Péter készítette
Videó megtekintése (készítették: Tornóczi András és Nagy Bálint):

A harmadik csoport egy Montessori óvodában segédkezett a mindennapi teendőkben. A közös játékban, a játszóérre menetelben, a takarításban, ebédkészítésben, ebédeltetésbe és a betlehemes játék jelmezeinek és díszleteinek elkészítésében.

Az negyedik csoport a X. kerültben, a MÁV-telepi iskola alsó tagozatos tanulóinak karácsonyát szerette volna szebbé varázsolni.
A fényképeket: Chrenkó Timi készítette
Videó megtekintése (készítette: Gervai Marcell):

A témahetet egy jótékonysági esttel zártuk, ahol az évfolyam tanulói művészi tehetségüket megmutatva változatos műsorral járultak hozzá a „Segítsünk!” témahét programjához. A leginkább szülőkből, nagyszülőkől álló közönség nemcsak vastapssal, hanem pénzadománnyal is jutalmazta a színvonalas rendezvényt. Az est során 150 000 Ft gyűlt össze, melyet a tavaszi falukutatásunk helyszínéül választott Szalonna község rászorulói számára ajánlottunk fel. Az eljuttatott összeget a szalonnai önkormányzat tűzifa vásárlására fordította, az összegyűjtött játékokat, ruhaneműket pedig tíz rászoruló család között osztottunk szét.
A fényképeket: Chrenkó Timi készítette

Facebooktwitteryoutubeinstagram