« Nemzetközi kapcsolatok

Erasmus+ KA1 projektbeszámoló, Írország – Vankó Szilvia

ERASMUS+ KA1 projekt:  Modernizált célok, megújuló módszerek, rugalmasan változó terek az oktatásban

Erasmus+ beszámoló: Programme for PE teachers, General English Language Training Alpha College Dublin

Maga a kurzus úgy nézett ki, hogy első héten általános angol órákkal kezdtünk majd du. 2- től voltak a „tesis” programjaink. (Ismerkedés a várossal, Kelták múzeumának meglátogatása, Cork park stadion meglátogatása, Hurling Gaalic football/handball  kipróbálása, és egy kis relaxációs csapatépítő workshop). Sajnos szakmailag nem sok új dolgot tanultam. A tesis kurzuson résztvevő emberek 80% magyar volt és egyrészről jó volt, mert rengeteg szakmai kérdés felmerült és kicsit esetmegbeszélő kurzussá alakultunk és nyilván ami rossz, hogy mindenzt magyarul beszéltük meg. Miután az iskolai programnak vége volt rengeteget jártuk a várost. A napi megtetett km-im mindig 10km felett voltak. Szerintem már az első héten mindent láttam Dublinból.

Az első hétvégén részt vettünk egy Glandeloughi kiránduláson a nyelviskola szervezésésben, ami gyönyörű volt és másnap pedig fakultatívan meglátogattuk a Moher sziklákat. Azt hiszem ez volt a legszebb pontja az utazásnak.

A második hét már nyugodtabb volt csak a délelőtti kurzusokon vettem részt és délután volt időm pihenni és megcsinálni a házifeladatokat, majd újra nyakamba venni a várost a kis tesis barátokkal. Nagyon jó kis csapat alakut ki.

A nyelviskola összes tanára és munkatársa nagyon segítőkész és kedves volt. A szállással akadt egy kis problémám, mert az első két nap nem takarították ki a szobámat , de ezen felül nagyon jó helyen volt és rengeteget lehetett barátkozni külföldiekkel!

Azt gondolom, hogy elképesztően nagy lehetőség ez a program a tanároknak és ha lesz rá lehetőség, akkor én szeretnék majd jelentkezni még. Életre szóló élmény volt.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.