Gimnáziumi beiratkozás a 2020/21-es tanévre

Kedves szülők!

A 2020/21-es tanévre digitális formában kell csak beiratkozni. Az űrlap kitöltésének és anyagok feltöltésének határideje: 2020. június 25.

A beiratkozás lépései/menete a következő:

A gyorsabb és egyszerűbb beiratkozási folyamat érdekében, kérjük, töltsék ki a Beiratkozási űrlapot. Az űrlapot csak akkor kezdjék el kitölteni, ha a lent részletezett információkat megszerezték, a vonatkozó dokumentumokat összekészítették.

Az űrlap kitöltéséhez a következő dokumentumokat készítsék elő: a tanuló születési anyakönyvi kivonatának feltölthető képe, a tanuló lakcímkártyája, TAJ-kártyája, adószám igazolása, a most megkapott bizonyítvány (digitálisan kapják az iskolából).

NEK adatlap Diákigazolvány igényléshez: A NEK adatlap igénylésének menete: először az okmányirodába kell menni (gyermek+szülő), anyakönyvi kivonattal, lakcímkártyával, és valamilyen személyazonosító okmánnyal. Itt kapnak egy úgynevezett „Nemzeti Egységes Kártyarendszer – Adatlap”-ot (röviden NEK-lap), melyen a gyerek fényképe (és aláírása, ha már elmúlt 14 éves) is rajta van. Ezt az Adatlapot kérjük töltsék fel a Beiratkozási űrlap megfelelő helyére. A NEK lap megszerzése mindenképpen személyes ügyintézéssel jár (Ügyfélkapun nem lehet intézni), ezért ha a beiratkozáskor nincs még ilyen adatlapjuk, a kialakult helyzetre való tekintettel, ezt a dokumentumot a későbbiekben is pótolhatják, ez esetben küldjék meg emailen a titkarsag[kukac]akg.hu mail címre.

Ezeken kívül szükség lehet még a következőkre:

 • nyilatkozat a gyermek törvényes képviseletéről, szülői felügyeletéről (mindkét szülő által aláírva),
 • ha rendelkeznek korábbi szakértői véleménnyel sajátos nevelési igényre vagy beilleszkedési, tanulási nehézségre vonatkozóan, annak a beszkennelt képe

A hitelesítendő nyilatkozatokat (adatkezelési nyilatkozatok – 2 db, étkezési kedvezmény nyilatkozat, nyilatkozat törvényes felügyeletről) a következő módszerekkel írhatják alá (bármelyik megfelelő):

 1. A nyilatkozat kinyomtatása, aláírása, majd annak beszkennelt képének elküldése (mobiltelefonnal is lehet szkennelni) – egy PDF fájlt kell elkészíteni.
 2. A PDF dokumentum aláírás PDF-olvasó programban, rajzolással (útmutató)
 3. A PDF dokumentum hitelesítése AVDH feltöltéssel, Ügyfélkapu segítségével (feltöltő felület)

A hitelesítendő dokumentumokat tanévkezdéskor papíron, aláírva is le kell adni a titkárságon, kivéve a 2. és 3. hitelesítési módszer együttes alkalmazása esetén.

A kitöltendő nyilatkozatokat lehetőség szerint számítógépen töltsék ki (PDF olvasó letöltése)

Letölthető dokumentumok:

 1. Adatkezelési szabályzat
 2. Hozzájáruló nyilatkozatok:
  1. Adatkezelés
  2. Fotó-, hang-, videóanyag készítés, közzététel
 3. Étkezési kedvezmény nyilatkozat és kérelem (csak azok töltsék ki, akik étkezési kedvezményre jogosultak!)
Facebooktwitteryoutubeinstagram