Behívó a szóbeli felvételire – 2024.

Az AKG-ba a 2024. február 21-i határidőig összesen 273 hatodikos és 277 nyolcadikos tanuló jelentkezett. Közülük 180-180 tanulót hív be az iskola felvételi beszélgetésre.

A hetedik évfolyamra a behívókat legkésőbb 2024. február 28-án e-mailben küldjük el. A szóbelik március 4-5-6-án lesznek.
A szóbeli beszélgetésre azokat a tanulókat hívjuk be, akik elérték a ponthatárt.

7. évfolyamos szóbeli felvételire a ponthatár 112 pont.


A 9. évfolyamra a behívókat legkésőbb 2024. február 29-én e-mailben küldjük el. A szóbelik március 7-8-9-én lesznek. A szóbeli beszélgetésre azokat a tanulókat hívjuk be, akik elérték a ponthatárt.

9. évfolyamos szóbeli felvételire a ponthatár 114 pont.

A behívott 180-180 tanuló közül a szóbeli felvételi bizottságok minden hatodik tanulót, azaz 32-32 diákot vesznek fel.

***

A felvételi pontok az alábbiak szerint számítódnak:

1. Központi írásbeli vizsga (elérhető: max. 100 pont)

2. Általános iskolai bizonyítvány. A pontszámba a felvételi időszak félévi eredménye és a megelőző tanév év végi eredménye számít. A számított tantárgyak (5 db): irodalom és nyelvtan osztályzat átlaga, matematika, történelem, idegen nyelv (ha több van, akkor a jobbik eredmény), természetismereti tantárgy (ha több van, akkor a jobbik eredmény). A felvételi eredménybe beszámítható tantárgynak tanévenként azonosnak kell lennie (így nem lehetséges az egyik tanévben pl. az angol, a másik tanévben pl. a német nyelv beszámítása). Kivételt jelent ez alól, ha az adott tantárgynak csak egy tanévben van osztályzata (pl. az egyik évben természetismeret, a másik évben biológia osztályzat van, és nincs a két tanévben azonos nevű természetismereti tantárgy). Elérhető: 50 pont.

Facebooktwitteryoutubeinstagram