Behívó a szóbeli felvételire – 2023.

Az AKG-ba a 2023. február 22-i határidőig összesen 293 hatodikos és 353 nyolcadikos tanuló jelentkezett. Közülük 180-180 tanulót hív be az iskola felvételi beszélgetésre.

A hetedik évfolyamra a behívókat legkésőbb 2022. február 24-én e-mailben küldjük el. A szóbelik február 27-28-án és március 1-én lesznek.
A szóbeli beszélgetésre azokat a tanulókat hívjuk be, akik elérték a ponthatárt.

7. évfolyamos szóbeli felvételire a ponthatár 116 pont.


A 9. évfolyamra a behívókat legkésőbb 2022. február 27-én e-mailben küldjük el. A szóbelik március 2-3-4-én lesznek. A szóbeli beszélgetésre azokat a tanulókat hívjuk be, akik elérték a ponthatárt.

9. évfolyamos szóbeli felvételire a ponthatár 124 pont.

A behívott 180-180 tanuló közül a szóbeli felvételi bizottságok minden hatodik tanulót, azaz 32-32 diákot vesznek fel.

***

A felvételi pontok az alábbiak szerint számítódnak:

1. Központi írásbeli vizsga (elérhető: max. 100 pont)

2. Általános iskolai bizonyítvány. A pontszámba a felvételi időszak félévi eredménye és a megelőző tanév év végi eredménye számít. A számított tantárgyak (5 db): irodalom és nyelvtan osztályzat átlaga, matematika, történelem, idegen nyelv (ha több van, akkor a jobbik eredmény), természetismereti tantárgy (ha több van, akkor a jobbik eredmény). A felvételi eredménybe beszámítható tantárgynak tanévenként azonosnak kell lennie (így nem lehetséges az egyik tanévben pl. az angol, a másik tanévben pl. a német nyelv beszámítása). Kivételt jelent ez alól, ha az adott tantárgynak csak egy tanévben van osztályzata (pl. az egyik évben természetismeret, a másik évben biológia osztályzat van, és nincs a két tanévben azonos nevű természetismereti tantárgy). Elérhető: 50 pont.

Facebooktwitteryoutubeinstagram