Az AKG Öregdiák Ösztöndíj éves beszámolója

Az AKG Öregdiák Ösztöndíj éves beszámolója – 2022. december

Kedves Támogatók!

Az AKG ÖÖ program meghirdetett alapelveit követve, a legfontosabb célunk 2022-ben és jövőre is az, hogy újabb rászoruló diákok kaphassanak olyan magas színvonalú képzést, amilyenben korábban az öregdiákok részesültek.

Az 2022. évben öt diák kapott támágatást, diákonként 100.000 és 360.000 forint közötti értékben. A támogatásokat az AKG Ösztöndíj Bizottsága hagyta jóvá, az Öregdiák Ösztöndíj szervezőinek véleményét kikérve.

A rászorult családok megélhetését az energiaköltség-emelkedés az átlagos magyar háztartásokénál jobban megnehezíthette. Emiatt különösen fontos, hogy a támogatásotokkal segítsétek az AKG ÖÖ aktivitását.

FONTOS, az AKG ÖÖ számlaszáma megváltozott. Az új CIB bank számlaszámot a beszámoló végén találják.

Az AKG ÖÖ támogatási lehetőségeit szűkítette, hogy a befizetések továbbra is elmaradtak a kifizetésektől. Bár 2022-ben egyaránt 14 százalékkal emelkedtek a ki- és befizetések, az alacsonyabb indulóérték miatt a befizetések így is elmaradtak a kifizetésektől. Mindeközben az AKG éves tandíja jelentős mértékben emelkedett az infláció miatt, és a drágulás tekintetében a prognózisok az idei évre sem bíztatóak.

AKG ÖÖ pénzügyi helyzet

Az AKG ÖÖ 2022. decemberi CIB banki számlaegyenlege a tavalyi évinél 10 százalékkal alacsonyabban zárt, 1764 ezer forinton.

  1. támogatási évben (2021. december és 2022. december közötti időszak) összesen 1232.000 ezer forintos támogatás érkezett az AKG ÖÖ számlaszámaira. A SBERbank számláinak zárolása az AKG Öregdiák Ösztöndíjat nem érintette. A SBERbank-nál lévő AKG ÖÖ egyenleg átvezetésre került az új, CIB banknál vezetett számlára.

AKG ÖÖ pénzügyi ki- és befizetései

Az AKG ÖÖ kihívásai és tervei

Az AKG ÖÖ által megcélzott családokat várakozásaink szerint az energiaköltségek emelkedése és a gazdasági helyzet romlása még nehezebb helyzetbe hozhatja 2023-ban az előző évekkel összevetve és más iskolapolgárokhoz viszonyítva egyaránt.

Várjuk idén is a támogatásotokat, javaslataitokat a program további fejlesztésére, és aktív közreműködők jelentkezését a jelentkezők toborzásához, a támogatói felhívások közzétételéhez.

AKG ÖÖ támogatása 2023-ban

  • Kedvezményezett: Alternatív Közgazdasági Gimnázium Alapítvány.
    Számlavezető bank: CIB Bank
  • Számlaszám: 10700024-73201142-51200002,
  • Az AKG ösztöndíjbizottsága kiválasztja az ösztöndíjast az AKG érvényben lévő ösztöndíjszabályzata alapján.

Üdvözlettel: Erhart Szilárd, Gergely Zsófia, Juhász Andrea, Kitzinger Dávid, Sulyok Pap Zsuzsa
Kapcsolat: alumniosztondij [kukac] akg.hu

A beszámolót Erhart Szilárd állította össze az AKG-tól kapott pénzügyi információk alapján, az AKG ÖÖ jóváhagyásával

Facebooktwitteryoutubeinstagram