« Általános iskola

Információ az általános iskola szóbeli meghallgatásairól

Kedves Szülők!

E hét végével a szóbeli meghallgatások végére értünk. Nagyon sok kedves családdal, és gyermekkel ismerkedtünk meg, mindegyik beszélgetés jó hangulatú volt, aminek nagyon örültünk. Mi mindannyian ugyanúgy izgultunk és vártuk a beszélgetéseket, mint ti, és reméljük, hogy ti is jól éreztétek magatokat velünk.

A döntés nagyon nehéz lesz, mert szívünk szerint mindenkit felvennénk, de ez sajnos lehetetlen.
Igyekszünk a legjobb tudásunk, tapasztalatunk szerint dönteni, figyelembe véve sok-sok szempontot is.
Ha a szóbeli beszélgetés után mégis úgy döntötök, hogy nem kívántok az AKG általános iskolába jelentkezni, küldjetek nekünk egy lemondó e-mailt február 27-ig. Aki továbbra is részt szeretne venni a felvételi folyamatban, nem kell megerősítenie a döntést, a lemondó e-mail hiányában ezt további elköteleződésnek vesszük.

A felvételi folyamat során kialakult, a 32 alaphelyre vonatkozó eredményt, valamint a várólistákat, valamennyi évfolyamra egyszerre, legkésőbb március 7-ig írjuk meg nektek e-mailen. A fennmaradó 16 alapítványi helyre március 10-ig (szombati munkanap) van lehetőségetek pályázni, a korábban megírt módon, a titkárságon leadott ajánlatokkal.
A borítékokat március 12-én bontjuk majd ki, rangsoroljuk, majd a közel egyforma ajánlatokat a szülőkkel pár nap alatt megbeszéljük.

Március 19-ig megküldjük azoknak az eredményt, akik a fennmaradó, évfolyamonként 16 helyre pályáztak.

Ezt követően hamarosan további információkat is fogunk küldeni a szerződéskötésről, beiratkozásról, az osztályok kialakításáról valamint az első találkozások alkalmairól.

Az első évfolyamra jelentkező családok figyelmét ismételten szeretnénk felhívni, hogy legyen egy B tervben szereplő iskola! Az engedélyeztetési eljárás folyamatban van, pillanatnyilag nem rendelkezünk engedéllyel! Várhatóan április 2. felére tűzi ki a Kormányhivatal az iskolaköteles gyerekek beiratkozási idejét. Ha ebben az időben még nem lesz engedélyünk, akkor a felvett gyerekeket is be kell íratni egy másik, pl. a körzetes iskolába, ahonnan amint lesz engedélyünk, át tudnak iratkozni.
Mindazok, akik már felsőbb évfolyamokra járnak valahová, mindaddig ne iratkozzanak ki, amíg nem jelezzük, hogy engedéllyel rendelkezünk, és be tudnak az iskolánkba iratkozni!