« Általános iskola

Beiratkozási információk

Beiratkozás:

Az általános iskolai képzésre való beiratkozásra az alábbi időpontokban kerül sor:

Július 24-én, kedden 8:30 és 18:00 óra között

Július 25-én, szerdán 8:30 és 18:00 óra között

július 26-án, csütörtökön, 8:30 és 18:00 óra között

a Raktár utca 1. szám alatti épületben!

Azoknak, akiknek ezek az időpontok nem megfelelőek, augusztus 21-én kedden 8:30 – 18:00 óra között pótbeiratkozásra van lehetőségük.

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumokra lesz szükség, amelyeket kérjük, hozzanak magukkal:

  • általános iskolai bizonyítvány  (amennyiben a bizonyítványt csak a befogadási nyilatkozat alapján tudják kikérni a jelenlegi iskolától, úgy másolatot kérünk, és később pótóljuk az eredeti okmányt. A befogadó nyilatkozatot a beiratkozáskor át fogjuk adni.)
  • születési anyakönyvi kivonat (elég a fénymásolat is, de mindenképp szükséges!)
  • 1 db igazolványkép a gyermekről (az AKG-s bizonyítványba fog belekerülni)
  •  tájékoztatót arról, hogy a gyereknek van-e valamilyen allergiája, gyógyszer- érzékenysége, élelmiszer-érzékenysége, esetleg vegetáriánus-e
  • ha van, NEK adatlap a diákigazolvány igényléséhez (okmányirodában igényelhető)

Diákigazolvány igénylésének menete:

Minden diáknak új diákigazolványra lesz szüksége az iskolaváltás miatt.

  1.  Először a kerületi vagy központi okmányirodákban időpontot kell kérni fénykép elkészítésére az igazolványhoz. Ehhez szükséges dokumentumok:anyakönyvi kivonat, lakcímkártya, és valamilyen személyazonosító okmány (személyi igazolvány, vagy útlevél).

 Az itt kapott, úgynevezett „NEéges Kártyarendszer – Adatlap”-ot (röviden NEK-lap), melyen a gyerek fényképe és aláírása is rajta van, a beiratkozáskor hozzák magukkal.

 A Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala készíti el az igazolványt és postázza az iskola részére. Az elkészült diákigazolványok az iskolában vehetők át. A diákigazolvány igénylése díjtalan.

 Első évfolyamosoknál:  Amennyiben az iskola, ahová a beiratkozás megtörtént áprilisban még nem indította el, akkor a fentiek szerint kell eljárni. Ha az iskola már elindította a folyamatot, akkor meg kell várni a kész diákigazolványt és utána kell újat készíteni, és a fenti folyamatot megismételni.

A beiratkozáskor az alábbi témákban igényfelmérést végzünk: iskolabusz, étkezés, tankönyv támogatás. Valamint aláírásra kerülnek a szükséges adatvédelmi hozzájárulási nyilatkozatok.

Az iskolakezdéshez szükséges felszerelésekről és az első napok eseményeiről a kísérők adnak tájékoztatást az osztályukba járó gyerekek és szüleik számára.

Kérdés esetén keressék Zimmermann Heléna iskolatitkárt a már ismert elérhetőségeken: altalanosiskola(kukac)akg.hu,

tel: 70 528 6250