Emberség díjat vett át Zentai-Galló Nilla (8. évf.) a svéd nagykövetségen

A Raoul Wallenberg Emberség Háza Egyesület az általa alapított „Emberség díjat” adományozta a 8. évfolyamos Zentai-Galló Nillának. Ezt a díjat azok a fiatalok kapják, akiket a nemzetközi, stockholmi székhelyű Raoul Wallenberg Academy „Young Courage” díjra jelöltek, és munkájuk elsősorban emberségről, jótékonyságról szól. Az ünnepélyes díjátadás 2024 június 18-án volt Svédország Budapesti Nagykövetségének rezidenciáján. A díjat Diana Madunic nagykövet adta át.
A díjazottak sokat tettek a gyermekjogokért, felléptek az iskolai zaklatás ellen, segítséget nyújtottak szociálisan nehéz helyzetben lévő családoknak vagy érzékeny témákról kezdeményeztek vitákat.
Nilla a jelölést és a díjat a Könyvecske című Instagram oldala kapcsán kapta, amelyet tíz éves kora óta vezet. Egy idő után kiadók, könyves rendezvények, intézmények keresték meg. „A Könyvecske egy olyan eszköz volt a kezemben ami lehetőséget ad nekem arra, hogy egy adott problémára irányítsam a közösség figyelmét. Ha mélyen érintett egy kérdés, (pl.: rasszizmus, étkezesi zavarok stb) keresek egy a témát feldolgozó könyvet, és a könyvekről havi rendszerességgel beszélgetéseket szervezek egy könyvesboltban.”
Facebooktwitteryoutubeinstagram