Gardróbvásár

Megalakult az AKG-ban az Ökoklub, melynek célja az iskola tanulóinak környezettudatos szemléletének formálása. Szeretnénk, ha a fenntarthatóság minden évfolyamon jelen lenne, az iskola környezetének átalakításával, célirányos programokkal a mindennapok részévé válna ez a gondolkodás. Olyan helyzeteket szeretnénk teremteni, ahol új információkat, jó gyakorlatokat ismerhetnek meg az iskola polgárai.

Ezért

  1. november 12-én 16:00 – 19:00 óra között az AKG Raktár utcai épületének aulájában gardróbvásárt rendez az Ökoklub az AKG diákjai részére.

Hogyan működik: Minden diák behozhatja a kinőtt, jó minőségű ruháját. Ha az évfolyam is szeretne árusítani, akkor lehetőséget teremtünk, hogy külön gyűjtsék a hozott ruhákat, vagy pedig leadhatják a Stefány csibének, és akkor ők árusítják majd azokat. Szülők is beküldhetik a jó állapotú, de már nem használt göncöket, hogy új gazdára találjanak azok.

A vásár ideje alatt a fast fashionről, és a körkörös gazdálkodásról beszélgetünk és vetítünk kisfilmeket.

Mennyibe kerül: Minden ruha egységára 400 Ft, aki hozott ruhát, kedvezményesen vásárolhat, 300 Ft-ért/ db.

Mi lesz az összegyűjtött pénzzel: Az összegyűjtött pénzt az iskolában megalakult ÖKOKLUB kapja, amelynek feladata olyan kezdeményezések támogatása, amelyek iskolánk zöldebbé tételével foglalkoznak vagy olyan YE vállalkozások segítése, amelyek a bolygónk fenntarthatóságáért tesznek. Ezenkívül az is felmerült, hogy különböző szervezeteknek ajánljuk fel, olyanoknak, akik a fenntarthatóságért küzdenek.

Mi a célja: A Gardróbvásár ötletének az az alapja, hogy fenntarthatóbbá tegyük az öltözködésünket. Ugyanis a jelenleg működő fast fashion rendkívül környezetszennyező. Így pedig iskolánkban kicsiben próbáljuk megvalósítani, illetve bevezetni a körkörös gazdálkodás szellemiségét.

Mi is az az Ökoklub: Az Ökoklub idén ősszel jött létre, célja az iskola és a mindennapi életünk „zöldítése”, fenntarthatóbbá tétele. Rendszeresen különféle programokat, kampányokat szervez ennek érdekében, a gardróbvásár az első ilyen esemény. Tanárok, diákok és szülők is csatlakozhatnak az Ökoklubhoz.

Ami ruha megmarad, az sem veszik kárba! A decemberben varrunk ökoszalvétákat, szatyrokat. A jó téli ruhákat adományboltoknak adjuk.

Facebooktwitteryoutubeinstagram