Bronzérmes lett a vitaversenyen az AKG csapata

A díjátadó fotóalbuma

A #ClimateOfChange az Európai Unió által támogatott páneurópai kampányprojekt, amely az éghajlatváltozás hatásait, a fogyasztási szokásokból fakadó károsanyag kibocsátást és környezetszennyezést, valamint ezzel összefüggésben az elvándorlás hatásait vizsgálja, illetve a fentiek összefüggéseire hívja fel a figyelmet.

A #ClimateOfChange projekt keretében meghirdetett vitaverseny fő témaköre a klímaváltozáshoz és annak hatásaihoz kapcsolódik.
A vitaverseny 13 európai országban, egy időben és hasonló szabályrendszer szerint került megrendezésre. Magyarországon a Baptista Szeretetszolgálat volt a házigazdája a vitaversenyeknek.

Az AKG-t az iskola Disputa köre képviselte a magyar nyelvű versenykategóriában.

Az első fordulóban közel száz középiskolás diák folytatott le online vitákat „pro”, illetve „kontra” érveket ütköztetve. A harmadik fordulóban a 6 döntős közül az AKG csapata a 3. helyen végzett.

Az eredményhirdetés: https://www.youtube.com/watch?v=dUqASmSfTQw

Az eredményhez tartozik, hogy mind az első, mind a második helyezettet közvetlen vitában a gyerekek legyőzték, és vitáról vitára haladva lett egyre hatékonyabb a megszólalás és a stratégia.

A csapat tagjai mind 10. évfolyamosok:
Bencsik Bálint, Vitális Miklós, Papavramidis Konsztantinosz

Segítők, felkészítők: Horváth Borbála, Csontos Zsófia, Schlesinger Ádám

Felkészítő tanár: Juhász Iván

Facebooktwitteryoutubeinstagram