Nagy AKG-s Teleshop – bemutatkoznak a diákvállalkozások

A 2020/21-es tanévben különösen nehéz dolga van az AKG-s diákvállalkozásoknak. A legelső bemutatkozási lehetőséget a szokásunk szerint az iskolai Adventi vásár jelenti, ez azonban idén elmaradt. A cégek most tehát ezen a felületen mutatkoznak be, mutatják meg termékeiket, szolgáltatásaikat.

2020. december 19-én, 16 órakor volt a Nagy AKG-s Teleshop rendezvény, ahol először lehet találkozni a diákcégekkel és a termékeikkel.

Itt lehet megtekinteni a műsort:


Ha meggyőzött ez a videó keress fel minket közösségi oldalainkon!

Just In Case

facebook.com/Just-In-Case-101095488486928
instagram.com/justincase_co
justincase.co.hu

Mi vagyunk az Iglu Company csapata! Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjai vagyunk. Az idei év során lehetőséget kaptunk arra, hogy diákcéget alapítsunk, és saját bőrünkön tapasztalhassuk meg, hogy milyen is a való életben egy céget vezetni. Komoly társadalmi problémának tartjuk korosztályunkat figyelve, hogy a baráti és családi összejövetelek során mindenki csak a telefonját bámulja, és ki akartunk találni valamit, ami összehozza a csapatot. Fontos érték számunkra a fenntarthatóság is, ezért újrahasznosított anyagokból fogjuk készíteni termékeinket. Megalkottunk egy kettő az egyben megoldást, amiben egy praktikus vászontáskát kombinálunk nosztalgikus társasjátékokkal. Ezzel arra motiválnánk a fiatalokat, hogy éljenek környezettudatosan, és tartalmasan töltsék egymással az időt!

Iglu Company

facebook.com/Iglu-Company-103488774952157
instagram.com/iglu_company
@iglu_company

Idén lehetőséget kaptunk arra, hogy alapítsunk egy diákcéget, hogy megismerjük, hogyan is működik egy vállalkozás. Ennek keretében alakult meg a Redo [Rídú]. Cégünk tizenkét tagja közösen dolgozik víziónk megvalósításán.
Eldöntöttük, hogy egy olyan céget szeretnénk létrehozni, amely kiegészítők készítésével foglalkozik, például: vászontáska, halászsapi, scrunchies… de mindezt fenntartható módon.
Célunk az, hogy termékeinket magyar designer ruhamárkák felesleges anyagaiból, hátrányos helyzetű vagy megváltozott munkaképességű, munkalehetőségre szoruló emberek segítségével készítsük el. Fontos nekünk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy van a Föld és az emberek számára is kedvezőbb megoldás a
vásárlásra.

Redo Fashion

facebook.com/Redo-Fashion-114069240506684
instagram.com/redo_ethicalfashion
@redo_ethicalfashion
www.redofashion.eu
 

Egy néni megbámulta a szakadt nadrágom a buszon. Az oviban kinevették az egyik kisfiút, mert két anyukája van.
Az utcán végigsétálva méregető szempárokba ütközünk minden nap. Szmog felhőben fulladozunk. Nézzük, ahogy égnek az erdők. Klímaváltozás elleni tüntetések, vászontáskák, persze azért nejlonzacskók a földön. Problémák. Föld. Emberek.

Fiatal diákok vagyunk az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból, és nemsokára induló, tetoválás készítő cégünkkel olyan fontos témákra hívnánk fel a figyelmet, amelyek igenis aktuálisak és figyelmet igénylők.
Úgy gondoljuk, hogy menő kiállni egymásért, menő elvekkel élni és védeni a környezetet. Jó dolog elfogadónak, nyitottnak, másmilyennek lenni. Az embereket arra bátorítanánk, hogy különleges és egyedi dizájnú tetoválásainkkal ők is álljanak ki olyan ügyek és mozgalmak mellett, amik számukra és számunkra is fontosak.

INKvázió

facebook.com/inkvazio
instagram.com/inkvazio

ViceVersa

Fiatal diákok vagyunk, akik egy kis vállalkozásba fogtak bele. Régi, már nem hordott ruháknak adunk új életet. Célunk egy alternatív megoldást nyújtani a Fast Fashion helyett.
A divatipar az egyik legkörnyezetszennyezőbb ipar. Körülbelül 13 millió tonna ruha kerül kidobásra, majd szemétdombokra.
Bár fontosnak tartjuk az öltözködést, mint önkifejező eszközt, sokkoló számunkra a kár, amelyet ez az iparág okoz. Ezért a cégünk küldetésévé tettük, hogy változást hozzunk az emberek gardróbjába.

A ViceVersa nevet választottuk, amely egy latin eredetű kifejezés, jelentése „kölcsönösen, fordítva”. Régi ruhadarabok átalakításával és különböző mintákkal próbáljuk megjeleníteni az ember és a természet harmóniáját. Legfőbb célunk az emberek figyelmének felhívása a fenntarthatóságra, valamint tetteink súlyos következményeire.
A ViceVersa termékei megvásárlásával te is támogathatod a célunkat egy jobb jövő érdekében.

facebook.com/ViceVersa-101451835133147
instagram.com/viceversa_company
@viceversa_company

Pandamic

A Pandamicnál mindenki megtalálja a hozzá illő maszkot. Különleges és egyedileg tervezett minták közül választhatsz, és azt is megadhatod, hogy milyen legyen maszkod fazonja, mérete. A személyre szabhatóságot az is növeli, hogy minden termékünknek állítható pántja van. A maszkok tervezésénél arra is törekedtünk, hogy moshatóak és minél tartósabbak legyenek, ezért minőségi anyagokkal dolgoztunk. Ha érdekel, amit csinálunk, nézz körbe webshopunkban és kövess minket Instagramon vagy Facebookon!

facebook.com/Pandamic-Maszkbolt-111629250736280
instagram.com/pandamic.art
@pandamic.art
pandamic.art

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium diákjaiként lehetőségünk nyílt arra, hogy létrehozzunk egy diákcéget.
Olyan egyedi termékben gondolkoztunk, ami amellett, hogy esztétikus és a hétköznapokban is használható, felhívja a figyelmet valamely hátrányos helyzetű csoportra. Az anyaotthonban élők sorsa és életútja nagyon megérintett minket és úgy éreztük, hogy beszélnünk kell erről a problémáról. Így megalkottunk egy designt, ami magába foglalja az együttműködést és felhívja a figyelmet az anyaotthonokra.
Így jött létre a WE’RE THE WRLD diákcég, amely egyedi mintával ellátott pulcsikat gyárt.

We’re the WRLD

facebook.com/We.re.the.WRLD.akg
instagram.com/werethewrld
@werethewrld
werethe.world

Fun2Wear

facebook.com/Fun2wear-108324461132059
instagram.com/fun_2_wear
@fun_2_wear
fun2wear.hu

E-Wood

Mi az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulói vagyunk. Iskolánkban digitálisan tanulunk és minden nap a laptopjainkon dolgozunk. Ez a módszer modern és egyszerű, de néha sok problémával jár. Az egyik a laptop túlmelegedése. Erre kínál megoldást az Ewood: ez a kiegészítő egyszerre gondoskodik az eszköz hűtöttségéről, és alakít ki egy multifunkciós munkakörnyezetet. A terméken található egy telefontartó és egy egérpad, valamint a laptop megfelelő szellőzéséről gondoskodó felület. Termékünk elkészítésekor fő szempont volt a környezettudatosság, ezért választottuk a fát alapanyagként. Ez a gondosan kialakított laptop kiegészítő a tökéletes kellék mindenkinek, aki digitális munkatérben tevékenykedik.

instagram.com/ewood_hungary
@ewood_hungary
Facebooktwitteryoutubeinstagram