Zajlik a felvételi eljárás

Február 26-27-28-án lezajlottak a szóbeli felvételi beszélgetések.

A következő 7. évfolyam 9 vizsgabizottságánál 223, a következő új 9. évfolyam 6 bizottságánál 146 tanuló jelent meg. A bizottságok döntései alapján kiértesítettük azokat a tanulókat, akiknek felvételéről a bizottság döntött, illetve akiknek pontszáma a sorba rendezés után kedvezőbb volt.

Jelenleg a felvett tanulók családjaival folytatnak az iskola képviselői megbeszéléseket a tanulói jogviszonyról és a költségtérítés módjáról. A megfeleltnek jelölt, de nem felvett tanulók családjai az alapítványi férőhelyekre pályázhatnak még.

Az AKG által felvett és kiértesített tanulók összpontszámának átlaga (írásbeli + tanulmányi = 150 pont)
a 6+1 osztályos tagozaton 118,2 lett (a felvételre jelentkezők átlaga 102,7 pont volt)
az 1+4 osztályos tagozaton 122,7 lett (a felvételre jelentkezők átlaga 107 pont volt)

A kiértesített tanulók tavalyi tanév végi tanulmányi átlaga (felvételi tárgyakból):
a 6+1 osztályos tagozaton 4,9
az 1+4 osztályos tagozaton 4,72

A felvételi eljárás további menete:
A családokkal kötött, jogviszonyról szóló megállapodás az iskola részéről végleges felvételi döntést jelent (annak szülői visszavonásáig) – függetlenül attól, hogy milyen másik iskolába jelentkezett még a tanuló.
A módosító tanulói adatlapon március 18-ig lehet változtatni a megjelölt középiskolák sorrendjén. A sorrendben megjelölt iskolák közül csak azt az egyet köti majd össze a központi rendszer a jelentkező tanulóval, melyben a tanulót felvételre jelölték, és melyet a tanuló a jelentkezési lapon előrébb sorolt. Így ha az AKG-val megszületett a megállapodás a jogviszonyról, a sorrendet ez alapján érdemes megváltoztatni, hogy másik iskola ne kapjon a tanuló felvételéről értesítést, ne vegye el ezzel a helyet mások elől.

Facebooktwitteryoutubeinstagram