« Nemzetközi kapcsolatok

Diákcsere

Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumban a 2008/2009-es tanévben indítottuk el az intenzív nyelvi éves képzést az akkori tizenegyedik évfolyamon. A kezdetek óta kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a nyelvi éves képzés keretében a gyerekek tapasztalatot szerezzenek autentikus nyelvi környezetben, kipróbálhassák nyelvtudásukat a célnyelvi ország diákjaival kapcsolatba kerülve.

A nyelvi éves diákcsere programunk keretében a diákok egy-egy hetet csoportos utazás keretében egy külföldi iskolában töltenek, órákat látogatnak, délután pedig közös programokon vesznek részt. Ez a diákcsere mind nyelvileg mind kulturálisan meghatározó élmény a diákok számára, kiemelt fontosságú a számunkra, hogy a jövőben is folytatódjon ez a program.

Cserekapcsolataink

diakcsere-francia

Iskolánk 2010 óta cserekapcsolatot ápol a Pierre Doriole szakgimnáziummal. A francia gyerekek nálunk kereskedelmi illetve szociális munka gyakorlatot szoktak végezni, cserébe mi megismerhetjük városukat, az Atlanti óceán partján fekvő csodaszép történelmi várost, La Rochelle-t. Az ott töltött egy hét után, Párizsban is tartózkodunk pár napot, hiszen nem telhet el úgy francia nyelvi év, hogy a tanulók meg ne ismerkednének a világ egyik legfontosabb és leggyönyörűbb fővárosával.

diakcsere-nemet

német csereiskola
Burghardt-Gymnasium Buchen
Buchen, Németország
www.bg-buchen.de


diakcsere-spanyol

spanyol csereiskola
Instituto de Educación Secundaria – Lucía de Medrano
Salamanca, Spanyolország
www.luciademedrano.es

Spanyol diákcsere 2013-2014 – fotóalbum


Az AKG és a vigoi Colexio Apóstol Santiago gimnázium 2015 óta működik együtt diákcserék szervezésével. Vigo Spanyolország északnyugati részén, Santiago de Compostelától kb. 90 km-re található, az Atlanti-óceán partján. Kint-tartózkodásunk alatt megismerkedünk a vásrossal, a gimnáziummal, és Santiago de Compostelán kívül a Cíes szigetekre is elkirándulunk.  A Vigo-ban töltött egy hét után néhány napot Madridban vagy Barcelonában töltünk, ahol a csoport közösen fedezi fel a város látványosságait, múzeumait.

www.colegioapostol.com

 

Spanyol diákcsere 2015-2016 – fotóalbum


logo-philipsvanhorne

holland csereiskola (angol nyelv)
Philips van Horne SG
Weert, Hollandia
www.pvanhorne.nl

Holland diákcsere 2013-2014 – fotóalbum
Holland diákcsere 2014-2015 – fotóalbum

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.