« Elsősegély

Órai feladatok

Tovább

 

2017.10.18. Prémium

Feladat:

1. Gyakoroljátok az alábbi mentéstechnikákat:
a) Bukósisak eltávolítása
b) Légútbiztosítás farönkgörgető módszerrel
c) Kimentés gépkocsiból
d) Kimentés földön fekvő helyzetből

2. Gyakoroljátok az alábbi rögzítéseket/sebellátásokat:
a) Felső végtag rögzítése 2 db háromszögletű kendővel
b) Felső végtag rögzítése 1 db flexibilis rögzítővel és egy rugalmas pólyával
c) Nyomókötés
d) Parittyakötés

3. Elemezzétek a következő forgalmi helyzeteket!
Az egyes helyzetekről készítsetek fotót. Összesen 7 db fotót kell elküldeni a zoltan.marsi@gmail.com-ra. Az első fotón a 3-4 fős csoport tagjai látszanak, a további 6-on a forgalmi helyzet megoldása.

a) Autópályán gyér forgalom mellett (2 személyautó) megkülönböztetett jelzést használó gépjármű közelít. Hogyan kell a zavartalan elhaladását biztosítani?
b) Autópályán torlódás mellett (2 személyautó szemlélteti a sok autót), mindkét forgalmi sáv telített megkülönböztetett jelzést használó gépjármű közelít. Hogyan kell a zavartalan elhaladását biztosítani?

c) Éles kanyart követően gk. felborult. c1) Hová helyeznétek ki az elakadást jelző háromszöget? c2) Hová húzódnátok félre gépkocsitokkal?
d) Egyenes útszakaszon egy tartályautó borult fel. d1) Hová helyeznétek ki az elakadást jelző háromszöget? d2) Hová húzódnátok félre gépkocsitokkal?

e) Gépkocsi a kijelölt gyalogosátkelő helyen gyalogost gázolt. Az elkövető gépkocsi a saját forgalmi sávjában áll, ELŐTTE kb. 5 méterrel a gyalogos. Hová parkolnátok gépkocsitokkal?
f) Gépkocsi a kijelölt gyalogosátkelő helyen gyalogost gázolt. Az elkövető gépkocsi a saját forgalmi sávjában áll, MÖGÖTTE (a gyalogos „átrepült” a gk. fölött) kb. 5 méterrel a gyalogos. Hová parkolnátok gépkocsitokkal?

VIZSGA
a) Bukósisak eltávolítása
b) Légútbiztosítás farönkgörgető módszerrel
c) Kimentés gépkocsiból
d) Kimentés földön fekvő helyzetből
e) Felső végtag rögzítése 2 db háromszögletű kendővel
f) Felső végtag rögzítése 1 db flexibilis rögzítővel és egy rugalmas pólyával
g) Nyomókötés
h) Parittyakötés

 

 

2017.09.27. Prémium

  1. Feladatotok egy értékelőlap megalkotása, amely a BLS oktatók munkáját értékeli. A kivitelezést úgy képzeljétek el, hogy egy külső megfigyelő megkapja az általatok készített értékelő lapot, figyelemmel követi az oktató munkáját, majd az általatok megadott szempontok alapján értékeli. ITT>>

Ismétlés

Csecsemő és gyermek BLS

 

Hozzászólás

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük.