« Általános iskola

Rólunk írták

A 2018-as év nagy változás az Alternatív Közgazdasági Gimnázium életében!

2018 szeptemberében indul el az AKG általános iskolai képzésének első tanéve. Abban az évben, amikor az AKG 30 éves fennállását ünnepli. Különleges esemény ez az indulás, olyan – az AKG fejlődési folyamatán belüli újabb kezdetet jelentő – továbblépés, mely tükrözi az iskola fejlődésbe vetett hitét.

2018. január 11.

 

fotó:iStock

„MAJDNEMISKOLÁT” INDÍT AZ AKG – MIT KAPHATSZ A PÉNZEDÉRT CSERÉBE?

Meghajolva az igények előtt, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium idén általános iskolát indít. Hogy mit tud az új iskola?

2017. január 10.

 

„Nálunk nem lesznek egységes, frontális foglalkozások” – indul az AKG általános iskolája

Nem lesznek tantárgyak, helyette kompetenciaterületeket határoznak meg, a napirendet pedig nem az óra-szünet-csengő háromszögre fűzik majd fel – mondta az Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) szeptemberben induló általános iskolájáról Niedermüller Anna, a projekt felelőse. Hogyan értékelik majd a diákokat, és miért lesz „majdnemiskola” az „AKG általános”?

2018. január 10.

 

Fotó: Shutterstock

NYOMOZNI KELL AZ ALTERNATÍV SULIK TANDÍJAI UTÁN

Körbenéztünk a legnépszerűbb alternatív iskolák között. Van, ahová már nem lehet jelentkezni, máshová már csak napokig. Az árakat pedig szinte mindenki titkolja.

2017. január 8.

 

Iskolák, ahol jó gyereknek lenni

Négy iskola, melyek nagyon vágyottak valamiért, sokszoros, olykor tíz-tizenötszörös túljelentkezéssel – és nagyon jó hírrel. Egy közülük csak most alakul, de az alapiskolája miatt már most rengetegen állnak a virtuális sorban. De vajon mi a titkuk, miért ennyire kívánatosak ezek az intézmények a szülők szemében?

2018. január 5.

 

Általános iskolát indít az AKG

Idén szeptembertől általános iskolai képzést is indít a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Magyarország egyik első, személyközpontú pedagógiát képviselő alapítványi iskolája.

2018. január 4.

 

Horn György: Az iskola, mint olyan, halott

Időről időre a közvélemény figyelmének középpontjába kerül a budapesti elit iskolájának is mondott Alternatív Közgazdasági Gimnázium, ezúttal ezért, mert a következő tanévtől elindítják az általános iskolai képzést.

2017. december 19.

 

Ebbe a budai iskolába menekíti gyermekeit a magyar elit: licitálnak a helyekre

Az állami intézményekhez képest alternatívaként hozták létre a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot, az AKG-t, ami a pedagógiai vezető szavai szerint, szándékaiktól függetlenül elit gimnáziummá vált.

2017. december 5.

 

SE PIROS PONT, SE EGYES – ILYEN LESZ AZ AKG ÁLTALÁNOS

Egy több mint 100 éves, gyönyörű, Harry Potter hangulatú épületben egyszerre az első öt évfolyam kezdi majd az új általános iskolát ősztől. A ház bejárása közben a pedagógiai programról beszélgettünk.

2017. november. 27.

 

 A jó gyerekkornak nem elszenvedője a gyerek

Hagyományos tanterem, tankönyv és tananyag nélkül, játszva tanulva, együttműködve szerzik meg a gyerekek ugyanazt a tudást, mint más iskolákban, és amit kapnak, egy életre szóló útravaló: a jó gyerekkor, aminek nem elszenvedői, hanem alakítói voltak.

2017. január 31.

 

„Ez nem zseniképző lesz” – általános iskolát indít az AKG

Akár már jövőre megnyithat az egyik legnevesebb alternatív gimnázium kistestvére. Minden gyerek egyéniségére külön fognak figyelni, már most hatalmas a túljelentkezés.

2016. november 14.

 

Boldog gyerekeket nevel majd az AKG új általános iskolája

Új, az ígéret szerint nagy odafigyeléssel és modern pedagógiai módszerekkel boldog gyerekeket nevelő iskolát indítana az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot fenntartó alapítvány jövő szeptemberben.

2016. szeptember. 16.

 

„Boldog gyerekeket nevelő” általános iskolát indít az AKG

Új, az ígéret szerint nagy odafigyeléssel és modern pedagógiai módszerekkel boldog gyerekeket nevelő iskolát indít az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot fenntartó alapítvány. Jövő szeptemberben nyitnak.

2016. szeptember. 15.