« Általános iskola

Rólunk írták

 

Ebbe a budai iskolába menekíti gyermekeit a magyar elit: licitálnak a helyekre

Az állami intézményekhez képest alternatívaként hozták létre a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot, az AKG-t, ami a pedagógiai vezető szavai szerint, szándékaiktól függetlenül elit gimnáziummá vált.

2017. december 5.

 

SE PIROS PONT, SE EGYES – ILYEN LESZ AZ AKG ÁLTALÁNOS

Egy több mint 100 éves, gyönyörű, Harry Potter hangulatú épületben egyszerre az első öt évfolyam kezdi majd az új általános iskolát ősztől. A ház bejárása közben a pedagógiai programról beszélgettünk.

2017. november. 27.

 

 A jó gyerekkornak nem elszenvedője a gyerek

Hagyományos tanterem, tankönyv és tananyag nélkül, játszva tanulva, együttműködve szerzik meg a gyerekek ugyanazt a tudást, mint más iskolákban, és amit kapnak, egy életre szóló útravaló: a jó gyerekkor, aminek nem elszenvedői, hanem alakítói voltak.

2017. január 31.

 

„Ez nem zseniképző lesz” – általános iskolát indít az AKG

Akár már jövőre megnyithat az egyik legnevesebb alternatív gimnázium kistestvére. Minden gyerek egyéniségére külön fognak figyelni, már most hatalmas a túljelentkezés.

2016. november 14.

 

Boldog gyerekeket nevel majd az AKG új általános iskolája

Új, az ígéret szerint nagy odafigyeléssel és modern pedagógiai módszerekkel boldog gyerekeket nevelő iskolát indítana az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot fenntartó alapítvány jövő szeptemberben.

2016. szeptember. 16.

 

“Boldog gyerekeket nevelő” általános iskolát indít az AKG

Új, az ígéret szerint nagy odafigyeléssel és modern pedagógiai módszerekkel boldog gyerekeket nevelő iskolát indít az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot fenntartó alapítvány. Jövő szeptemberben nyitnak.

2016. szeptember. 15.