« Testnevelés

Gyógytestnevelés az AKG-ban

Célja: A mozgásszervi deformitásokkal és belgyógyászati problémákkal küzdő tanulók panaszainak csökkentése, az egészség helyreállítása, valamint a testi képességek fejlesztése és a sportolási igény kielégítése. A gyógytestnevelés órákon a testnevelés és sport módszereivel differenciált, egyénre szabott képességfejlesztés folyik, a betegségtípusoknak, mozgásszervi elváltozásoknak megfelelően.

A gyógytestnevelés hatékonyságát növeli a különböző eszközök használata, mint például: bot, labda, fitball labda, babzsák, szőnyeg, bordásfal, pad… stb., amit az iskola biztosít a tanulói számára.

A foglalkozások rendje: Az órák tornatermi foglalkozásokból állnak. Heti két alkalommal kell részt venni az órákon. A foglalkozás a diagnózisok egyenkénti megbeszélésével kezdődik, majd az egyéni kártyák kiosztása következik. Az órán közös bemelegítés, mobilizálás és erősítés mellett egyéni feladat végzése folyik.

A balesetek elkerülése érdekében ékszerek nem viselhetők, a hosszú hajat össze kell fogni.

Osztályzás, értékelés: Az értékelés alapja a rendszeres, folyamatos és aktív munka. A tanult gyakorlatokból (egyéni kártyán lévő gyakorlatok) bemutatások, számonkérések.

Felszerelés, ruházat: Sportruházat, csak teremben használt tornacipő.