Nemzetközi Erasmus+ projekttalálkozó

2017. január 10. és 14. között iskolánk nemzetközi projekttalálkozót bonyolított le. A találkozó a 2016 szeptemberében kezdett „Developing tolerance and mutual understanding” címmel futó nemzetközi projekthez kapcsolódik. Hat ország diákjai és tanárai vesznek részt a projektmunkában: Dánia, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Svédország és Magyarország delegációi dolgoznak együtt két éven keresztül, interneten és telefonon keresztül tartva a kapcsolatot. Ők találkoztak most 5 napra, hogy személyesen is megosszák egymással a tapasztalataikat, beszámoljanak az eddig végzett munkáról, eredményekről. Az AKG-t a kilencedik évfolyamról a „Nemzetközi társadalomismereti projekt” szakkör tagjai képviselik a munkában.
A közös, a projekt tartalmához kapcsolódó megbeszéléseken, vitákon túl az is gazdagítja a résztvevő diákokat, hogy aktív nyelvgyakorlásra volt lehetőség a konferencia teljes ideje alatt, hiszen a munkanyelv az angol, és a hatékony, gördülékeny kommunikáció minden résztvevő számára feltétel. A vendég diákok családoknál laktak, így az együttélést, az alkalmazkodást a gyakorlatban is megélték, és egy különleges élménnyel gazdagodtak, személyesen megtapasztalva a kulturális, mindennapi különbségeket és hasonlóságokat a saját hazájuk, és Magyarország között.
A nemzetközi projektmunka két éven keresztül tart, a zárása 2018 júniusában lesz. Addig még három projekttalálkozón vesznek részt a diákok, legközelebb 2017 márciusában Rietiben, Olaszországban.

Zábráczki Anett

fotók: Széles Gábor és Zábráczki Anett

Hajdu Tamás videója:

Facebookgoogle_plus

Hozzászólás