szerző:
Eduline

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, valamint a Xántus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Szakképző Iskola vezeti a HVG alapítványi középiskolákról készített rangsorát. Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb középiskolájáról.

Az alapítványi iskolák közül a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakképző Iskola és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet vezeti a HVG 2016-os rangsorát. A top ötbe négy budapesti és egy vidéki intézmény került be.

Az összesített rangsorhoz hasonlóan itt is hét szempontot vettek figyelembe: a 2014-es országos kompetenciamérésen matematikából és szövegértésből elért eredményeket, a 2014-es érettségi időszakban a négy kötelező tárgyból elért vizsgaeredményeket, valamint az egyetemisták és főiskolások által leginkább kedvelt karokra bejutott diákok számát. Az egyházi iskolák listáját itt találjátok, a gyakorlóiskolákét itt, a szakközépiskolák rangsorát pedig itt.

Rang

Intézmény

1.

Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakképző Iskola és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézet (Budapest)

2.

Neumann János Középiskola és Kollégium (Eger)

3.

Xántus János Két Tanítási Nyelvű, Gyakorló Gimnázium és Idegenforgalmi Szakközépiskola, Szakiskola és Szakképző Iskola (Budapest)

4.

Pesthidegkúti Waldorf Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)

5.

Lauder Javne Zsidó Közösségi Óvoda, Általános Iskola,Középiskola és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola (Budapest)

A HVG – a felsőoktatási rangsorokat tartalmazó Diploma-kiadványok mellett – ismét elkészítette a legjobb középiskolák listáját. A rangsorok mellett számos interjút, cikket találtok a középiskolai oktatásról, a középfokú felvételiről, sőt a felvételi eljárás menetrendjét is megnézhetitek. A HVG középiskolai rangsorát keressétek az újságárusoknál, vagy rendeljétek meg itt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!